Prof. dr. Štefan Bojnec med finalisti za mentorja leta 2015

V ponedeljek, 30. novembra 2015, je v Cankarjevem domu potekala podelitev priznanja najboljšemu mentorju doktorskim študentom – Mentor leta 2015, ki ga je Društvo mladih raziskovalcev Slovenije organiziralo že sedmo leto zapored. Letos je bil med finalisti tudi prof. dr. Štefan Bojnec. 

Priznanje Mentor leta je namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem mladih raziskovalcev in doktorskih študentom. Svojega mentorja lahko predlagajo vsi doktorski študenti, ki so vpisani na doktorski študij že vsaj dve leti ali so doktorski študij že končali, vendar od dneva zagovora doktorske disertacije še nista minili več kot dve leti. Priznanje Mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks, pa tudi osebnemu priznanju posameznih odličnih mentorjev.

Med 52 nominiranci je komisija za izbor vlog izbrala pet finalistov, med njimi je bil tudi prof. dr. Štefan Bojnec z naše fakultete. Mentorica leta 2015 je postala prof. dr. Barbara Simončič z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Preberite si intervju s prof. dr. Bojnecem.
Več utrinkov s podelitve si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Foto: Jernej Markelj (fotoarhiv DMRS)

 

 

1. december 2015 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo