Raziskovalna konferenca BRIDGE

V ponedeljek, 3.6.2024 je na UP Fakulteti za management v Kopru potekala raziskovalna konferenca z naslovom »BRIDGE - Business Research and Innovation Development Conference«.

Po uvodnem pozdravu in nagovoru izr. prof. dr. Jasne Auer Antončič, vodje konference, in doc. dr. Boruta Kodriča, prodekana za izobraževanje UP FM, je sledilo predavanje prof. dr. Simone Kustec, vodje Centra za razvoj in prenos znanja UP FM, z naslovom »Mostovi trdnih temeljev«.  Za iztočnico in povezovalno prispodobo je prof. dr. Kustec vzela posledice, ki so jih pustile uničujoče poplave v Sloveniji leta 2023. Poudarila je, da trdni temelji, ki so utemeljeni na znanju, omogočajo večjo možnost uspeha, pa tudi podjetniških in inovacijskih idej. Premišljeni temelji so trdni in še tako zahtevna gradnja in preizkušnje bodo na koncu uspeh. In nasprotno, če so temelji, na katerih gradimo, šibki, se bo lahko še tako velika mojstrovina ob prvi preizkušnji zrušila kot hišica iz kart. Prof. Kustec je v uvodnem predavanju udeležencem poudarila pomen inovacij na različnih področjih kot gonilnih sil razvoja skozi čas. Vsaka inovacija bi morala družbi kot celoti, civilizaciji, prinesti nekaj pozitivnega.

Sledile so predstavitve raziskav podiplomskih študentov. Predstavili so svoja področja raziskovanja, ki so raznolika in vsako od njih zanimivo ter relevantno za podjetniške ideje, povezane z vsebinami aktualnega vala inovacij, kot so digitalizacija, umetna inteligena, skrb za ohranjanje zdravega in zelenega okolja.

 

Pripravili podiplomski študentki UP FM Danijela Simić in Urška Mihelič

 

 

 

BRIDGE 2024

5. junij 2024 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo