Podjetna študentka UP FM Mateja A. Kegel: Ne bojte se tvegati – bodite drzni!

Študentka UP Fakutete za management, Mateja Aleksandra Kegel, zaključuje magistrski študijski program druge stopnje Management in se poleg študija posveča svoji izjemni podjetniški poti, ki ji prinaša ogromno izzivov in uspehov. 

»Če imate idejo, v katero verjamete, poiščite mentorje in se ne bojte tvegati

Mateja A. Kegel, ki prihaja iz Domžal, je v intervjuju za Modre novice z dne 23. 8. 2022 dejala, da si posamezniki moramo upati delati drugače, da lahko pišemo zgodbo o uspehu. Mateja je pred sedmimi leti odprla svojo lastno sobo pobega, Energy escape room, s katero želi ljudem ponuditi drugačno preživljanje prostega časa. Do sedaj je ustvarila 7 sob pobega in njena želja je, da se ponudba sob še razširi, kar je v načrtu že prihajajočo jesen, prav tako je njen cilj postaviti mobilni escape room na temo Kamnika ter kamniških znamenitosti, kar pomeni sobo pobega na prostem, ki bi se lahko izvajala ne glede na zunanje dejavnike, katerim smo bili priča v zadnjih dveh letih. Izjemen podjetniški duh pa se kaže tudi v tem, da bi Mateja svoja znanja in izkušnje prenesla na mlade, saj bi z organizacijo delavnic za mlade omogočila učenje in organizacijo postavljanja sob pobega. Mladim ponuja odskočno desko, saj bi jim pomagala pri izvedbi projekta od vodenja do izdelave kreative in marketinga, ki so potrebni za postavljanje sob pobega.

Da ima Mateja podjetno žilico in se ne boji novih izzivov ter tveganj, pa se kaže tudi v njeni strasti do pisanja, namreč profesionalne izkušnje je začela pridobivati že kot 15-letno dekle pri lokalnem časopisu, kasneje pa je postala tudi novinarka Sportskih novosti ter urednica Slamnika. Mateja je avtorica in soavtorica več kot 20 knjig. Vsebine izdanih knjig so o rejništvu, podjetništvu ter številnih drugih temah, med drugim tudi romani za odrasle, kriminalke za mladostnike in otroške knjige. 

Več o Matejini izjemni podjetniški zgodbi pa si lahko preberete v objavljenem članku Mateja A. Kegel: Upaj si delati drugače z dne 23. 8. 2022, Modre noviceČLANEK

24. avgust 2022 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo