Teden odprtega učenja in Lastovke UP 2019

Začenja se teden odprtega učenja, prek katerega se širijo primeri dobre prakse na področju odpiranja izobraževanja. Številnim dogodkom po vsem svetu se je Univerza na Primorskem priključila že lani, ko je na Fakulteti za management potekala prva konferenca v okviru projekta InoTeZ – Inovativno s tehnologijo do znanja. Načrtovane aktivnosti projekta se izvajajo ob sočasni izmenjavi primerov dobre rabe IKT v pedagoškem procesu, čemur je bila namenjena tudi prva konferenca Lastovke UP

V petek, 8. 3. 2019, pa k nam prihajajo druge Lastovke UP. Konferenca Lastovke UP je organizirana v okviru projekta InoTeZ – Inovativno s tehnologijo do znanja in je namenjena izmenjavi dobre rabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) v pedagoški praksi. Na konferenci sodelujejo učitelji Univerze na Primorskem ter kolegi z ljubljanske in mariborske univerze.

Lastovke UP 2019 bodo letos v Portorožu, na Fakulteti za turistične študije – Turistici. Po pozdravnih nagovorih in otvoritvi konference se bo konferenca nadaljevala s plenarnim predavanjem. Vabljeni gost dr. Richarda E. West iz Združenih držav Amerike bo predstavil sistem priznavanja dosežkov pridobljenih prek različnih odprtih izobraževanj. Predavanje z naslovom Micro credentials bo v angleškem jeziku.

Po odmoru se bo konferenca nadaljevala s predstavitvijo prispevkov. Na letošnji konferenci bo predstavljenih 17 prispevkov z različnih študijskih področij. Konference se bodo udeležili tudi študenti Pedagoške fakultete, ki bodo predstavili kako študirati prek Moodla. Predstavitev bo v okviru sekcije plakatov.

Vabimo vse, ki bi se konference radi udeležili, da pošljejo prijavo na lastovkeup@upr.si do 5. 3. 2019.

 

Se vidimo v Portorožu!

Vodja projekta InoTeZ
Dr. Viktorija Florjančič

 

 

                               

4. marec 2019 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo