V podjetništvu je mogoče uspeti tudi zgolj z željo in vizijo  

Doc. dr. Jana Hojnik je v študijskem središču Fakultete za management v Celju v okviru predmeta Podjetniško delovanje gostila gosta iz prakse – direktorja podjetja Optiweb, d. o. o., Miha Lavtarja, ki je na duhovit, zanimiv in prepričljiv način predstavil svoje podjetje.

S pozitivnimi in navdušujočimi besedami nam je gost iz prakse predstavil svojo podjetniško zgodb. Takoj smo začutili, da podjetje, o katerem nam pripoveduje, deluje s srcem in ima jasno vizijo, kar je tudi Miha Lavtar večkrat omenil.

Optiweb so ekipa predanih programerjev in oblikovalcev, ki skrbijo za lepši spletni svet, SEO strokovnjakov, marketinških navdušencev ter učinkovitih vodij projektov.

V podjetništvu je pomembno, da nas naprej žene želja po nenehnem izboljševanju, rasti in razvoju. Poleg tega je treba zaposlenim vzbuditi občutek pripadnosti podjetju, da se čim bolj identificirajo z vrednotami podjetja in se v podjetju tudi čim bolje počutijo.
Ključni nasveti, ki jih je gost delil z nami, pa so tudi, da kot bodoči podjetniki testiramo trg, poskrbimo za dober prvi vtis – logotip, grafično podobo spletne strani in osebno urejenost. Vir uspešnosti podjetja pa je zlasti ekipa, ki podjetju na dolgi rok omogoča rast.

Za njimi je že kar nekaj uspešnih projektov, kjer so naredili optimizacijo, oblikovanje in izdelavo spletne strani. Kljub nekaterim neuspelim projektom, za katere menijo, da so se iz njih veliko naučili, pa so se uspeli prebiti na trg in so postali opaženi.

To je le še ena zgodba, ki dokazuje, da je nemogoče mogoče, če si to dovolj močno želimo in smo pripravljeni vztrajati. Ob resnem delu je zelo pomembno, da med zaposlenimi vlada pozitivna energija in elan, ki zaposlene še bolj motivira za delo in nadaljnjo rast ter razvoj podjetja. 

Gost iz prakse je poudaril, da se je v poslu treba vsak dan boriti, odkrivati nove poti in jih tudi prehoditi. Zato je Optiweb tudi prišel do tam, kjer je, in še raste. Njihov nadaljnji cilj je, da ustanovijo inkubator, kjer bi združevali enako misleča podjetja generacije Y, kar jim iskreno tudi mi želimo!

S pravim pristopom je torej mogoče doseči vse, kar si boste zadali. Zato kar pogumno!

 

Zapis: Selma Alić, študentka

18. november 2016 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo