Mednarodni 1/3

V Evropski uniji je namen načrtov za enakost spolov (GEP) obravnavati probleme enakosti spolov v raziskovalnih in izobraževalnih ustanovah. Poleg tega obstajajo posebna vprašanja enakosti spolov znotraj nekaterih področij študija v raziskovalno-izobraževalnih ustanovah. V tem kontekstu so vprašanja enakosti spolov na področjih znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike (STEM) dobro znana in razviti so bili posebni akcijski načrti.

Rural Women's Empowerment through Green Social Entrepreneurship (WE-GREEN) predlaga spodbujanje socialnega zelenega podjetništva med ženskami v podeželskih skupnostih z izobraževanjem v obliki praktičnih lokalnih programov, kar je glavni cilj projekta. Cilj projekta je premostiti "vrzel" v izobraževalnem sistemu med potrebo po novih zelenih veščinah in podjetniških veščinah ter pomanjkanjem ustreznih izobraževalnih vsebin za razvoj teh veščin z inovativnim tečajem usposabljanja za učitelje pri izvajanju...

Glavni namen projekta je svetovanje pri analizi možnih novih poslovnih modelov, ki uporabljajo IK tehnologije za uvajanje inovativnih in trajnostnih storitev in procesov v turističnem sektorju v Benečiji ter povezovanje s sosednjimi mednarodnimi konteksti.

Družbena omrežja

Kazalo