Oglasna deska

 

[ŠTUDENTSKO DELO]

 Datum objave 16. 5. 2024

Kaj: knjigovodstvo, računovodstvo

Priznana računovodska družba iz Kopra išče študenta/ študentko za opravljanje del in nalog » knjigovodje/kinje z ambicijo postati računovodja/kinja «.

Iščejo študente s smislom za delo s številkami, znanjem worda, excela, znanje angleščine (zaželjeno tudi znanje izaljinaščine). 
Ponujajo vsestransko, zanimivo in dinamično delo, z možnostjo hitre strokovne in osebne rasti, urejeno delovno okolje v prijetnem kolektivu, stimulativen osebni dohodek.

VEČ INFO: AVAL d.o.o., Finančni inženiring, Pristaniška 8, Koper, tel. 041 737 176. Zainteresirani naj pošljejo CV na aval.koper@siol.net

 

[ŠTUDENTSKO DELO]

 Datum objave 25. 3. 2024

Kaj: Predstavitev programa Aupair v Ameriki

Predstavniki AuPair Slovenija bodo v sredo, 27. marca 2024, ob 14:00 uri, v predavalnici B5 (2. nadstropje, Trg Brolo 12, Koper), predstavili program AuPair, ki študentom in študentkam omogoča bivanje in pridobivanje različni veščin in kompetenc skozi delo v Združenih državah Amerike.

VEČ INFO: Osebe, ki opravljajo delo AuPair, skrbijo za otroke v družini, pripravljene pa morajo biti pomagati tudi pri nekaterih gospodinjskih delih. V zameno jim družina ponudi bivanje in hrano ter nekaj žepnine. Posamezniki preživijo v ZDA nekaj mesecev, čez poletje ali pa celo eno leto ali več.

V predstavitvi možnosti AuPair boste izvedeli, kako se prijaviti, kakšno delo boste opravljati ter kaj od tega lahko pridobite, poleg samega plačila varovanja otrok. Ne zamudite enkratno priložnost, da izveste več o programu AuPair Slovenija.

 

[NATEČAJ]

 Datum objave 14. 3. 2024

KAJ:  Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu vabi k sodelovanju na XXII. nagradnem natečaju za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐜𝐞𝐯 𝐯 𝐳𝐚𝐦𝐞𝐣𝐬𝐭𝐯𝐮 𝐢𝐧 𝐩𝐨 𝐬𝐯𝐞𝐭𝐮.
ROK ZA PRIJAVO: 22. marec 2024
VEČ INFO: Najboljša tri dela s področja zamejstva in tri dela s področja izseljenstva bodo prejela denarno nagrado, in sicer:

 • prva nagrada v višini 800 evrov,
 • druga nagrada v višini 600 evrov in
 • tretja nagrada v višini 400 evrov.

Upoštevana bodo dela, zagovarjana v obdobju od 1. 1. 2023 do 31. 12. 2023.

ROK ZA PRIJAVO: Urad bo prijave na letošnji nagradni natečaj sprejemal do vključno 22. marca 2024.

Več o prijavi si lahko preberete v besedilu nagradnega natečaja, ki je na voljo na uradni spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in na portalu slovenci.si.

Dodatna pojasnila in informacije: (+386) (0)1 230 80 18 ali pr.urad.slovenci@gov.si.

 

[ŠTIPENDIJE]

KAJ: Priložnost za štipendijo - Poletna šola evropskih študij, Univerza v Pécsu, Madžarska.

KDO: dodiplomski, podiplomski in doktorski študenti katere koli smeri.

KREDITNE TOČKE: 6 kreditnih točk po ECTS.

Štipendije so na voljo v omejenem številu in se podeljujejo v drugačnem prijavnem postopku. Več informacij o upravičenosti in načinu prijave za štipendijo lahko najdete tukaj.

Rok za prijavo: 28. marec 2024.

Štipendija krije:

 • stroške pouka
 • nastanitev v študentskem domu
 • kosilo ob dnevih pouka
 • večerjo, kadar so organizirani večerni programi
 • družabne in kulturne programe

Če si želite zagotoviti mesto ne glede na štipendijo, je cena programa 1050 EUR.

Kako se prijaviti za možnost plačila šolnine?

Izpolnite prijavni obrazec na naslednji spletni strani: PRIJAVNI OBRAZEC

Rok za prijavo: 1. april 2024.

Na poletni šoli bodo dijaki preučevali politične, gospodarske, kulturne in družbene dosežke in izzive Evropske unije ter širili svoje znanje o temah, kot so umetnostna zgodovina, gastronomija in ljudsko izročilo Evrope. Razširili bodo svoje poglede na dejavnike, ki so prispevali k nastanku sodobne Evrope, vključno z migracijami, kulturno raznolikostjo in vprašanji spolov.

Podrobnejše informacije najdete na njihovem spletnem mestu.

Če imate dodatna vprašanja, se obrnite na gospo Boglárko Vecsánin na vecsanin.boglarka@pte.hu.

 

[ŠTIPENDIJE]

 Datum objave 28. 2. 2024

KAJ: Štipendij za tečaje nemškega jezika na Bavarskem 2024 v nemškem in angleškem jeziku 

VEČ INFO:  Za štipendije za poletne tečaje BAYHOST se lahko prijavijo študenti in mladi akademiki vseh disciplin s srednjim znanjem nemščine (vsaj na ravni B1) iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Kosova, Severne Makedonije, Srbije, Slovenije in Ukrajine. Ob prijavi morajo študenti zaključiti vsaj dva celotna semestra na visokošolskem zavodu in predložiti ustrezne ocene. Kandidati morajo imeti državljanstvo ene od upravičenih držav. Štipendije za tečaje na Bavarskem vključujejo šolnino, nastanitev in prehrano.

Rok za prijavo je 21. marec 2024. Prijave je treba oddati izključno prek spletnega obrazca.

Več informacij o prijavnem postopku in jezikovnih tečajih najdete tukaj in pod profilom BAYHOST na facebooku.

 

 

[DOGODEK] 

 Datum objave 28. 2. 2024

KAJ: Mednarodna študentska konferenca

Vse zainteresirane študente (dodiplomskega, magistrskega ali doktorskega študija) vabimo, da se udeležijo te konference, pokažejo svoje raziskovalne sposobnosti ter s kolegi iz drugih institucij predstavijo svoja opažanja, ideje, mnenja in rezultate znanja.

Študentska konferenca bo letos potekala 17.5.2024 v Bjelovarju. Udeležba na študentski konferenci je brezplačna. Konferenca bo potekala v hibridni obliki, v živo in prek spleta (prek platforme ZOOM). Vsi predstavljeni prispevki bodo v celoti objavljeni v zborniku konference. Uradni jeziki konference so bosanski/hrvaški/srbski/angleški.

Več informacij najdete na tej povezavi: https://en.ceps.edu.ba/Novost.aspx?id=974

 

 

[RAZPIS] 

 Datum objave 28. 2. 2024

KAJ: EU Talks 2024 online workshop: Towards Empowering Civil Society in the Digital Age

Kje: preko Zooma

Kdaj: 29. februar 2024

Prijavni rok: 26. 02. 2024

Več info:  TUKAJ

 

[ANKETA]

 Datum objave 1. 2. 2024

KAJ:  Anketa o uporabi ChatGPTja na FM

EN

Please fill in the questionnaire which was created by a group of first-year UP FM students under the mentorship of Igor Rižnar. It focuses on the use of ChatGPT by university students. We encourage you to answer fully and truthfully as your honest responses are crucial in helping us better understand the impact and potential of this technology in the university setting. Your answers will remain anonymous. Thank you for your time and thoughtful participation.

Link: https://1ka.arnes.si/a/15f4fd23

SI

Prosimo vas, da izpolnite vprašalnik, ki ga je pripravila skupina študentov prvega letnika UP FM pod mentorstvom Igorja Rižnarja. Osredotoča se na uporabo ChatGPT s strani študentov. Prosimo vas, da odgovorite v celoti in po resnici, saj so vaši iskreni odgovori ključnega pomena za boljše razumevanje vpliva in potenciala te tehnologije v univerzitetnem okolju. Vaši odgovori bodo ostali anonimni. Zahvaljujemo se vam za vaš čas in sodelovanje.

Link: https://1ka.arnes.si/a/15f4fd23

 

[NATEČAJ]

 Datum objave 10. 1. 2024

KAJ:  Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu vabi k sodelovanju na XXII. nagradnem natečaju za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐜𝐞𝐯 𝐯 𝐳𝐚𝐦𝐞𝐣𝐬𝐭𝐯𝐮 𝐢𝐧 𝐩𝐨 𝐬𝐯𝐞𝐭𝐮.
ROK ZA PRIJAVO: 22. marec 2024
VEČ INFO: Najboljša tri dela s področja zamejstva in tri dela s področja izseljenstva bodo prejela denarno nagrado, in sicer:

 • prva nagrada v višini 800 evrov,
 • druga nagrada v višini 600 evrov in
 • tretja nagrada v višini 400 evrov.

Upoštevana bodo dela, zagovarjana v obdobju od 1. 1. 2023 do 31. 12. 2023.

ROK ZA PRIJAVO: Urad bo prijave na letošnji nagradni natečaj sprejemal do vključno 22. marca 2024.

Več o prijavi si lahko preberete v besedilu nagradnega natečaja, ki je na voljo na uradni spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in na portalu slovenci.si.

Dodatna pojasnila in informacije: (+386) (0)1 230 80 18 ali pr.urad.slovenci@gov.si.

 

[ŠTUDENTSKO DELO]

 Datum objave 10. 1. 2024

Kaj: Pomoč pri izvedbi promocijskih aktivnosti v povezavi z evropskimi volitvami - praksa na PiNI

Število študentov: 3

Na PiNI poteka razpis za prakso, ki zajema pomoč pri izvedbi promocijskih aktivnosti v povezavi z evropskimi volitvami 2024. Iščejo 3 študentke oziroma študente za opravljanje plačane prakse, z začetkom marca do junija 2024

VEČ INFO: Praksa omogoča krepitev znanja na področju Evropske unije, pridobitev delovnih izkušenj za prihodnost ter hkrati ponuja priložnost za prispevek k boljši ozaveščenosti in informiranosti javnosti o tem, kako pomembno se je udeležiti evropskih volitev.

Več informacij o tem, kaj je predmet poziva, kolikšno plačilo obsega in kaj se pričakuje od praktikantov, je na voljo TUKAJ.

ROK ZA PRIJAVO: Prijave se zbirajo do 20. januarja 2024.

Več informacij: info@pina.si ali tel. št. 030 292 639. 

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave 15. 9. 2023

KAJ: Brezplačen mentorski program AmCham Prvi mentor

VEČ INFO: Program je namenjen vsem, ki razmišljajo o svoji bodoči karieri, osebnemu razvoju in si želijo narediti korak naprej na svoji poti. Pri tem pa jim lahko pomagajo mentorji, ki so raznolika skupina bolj ali manj mladih posameznikov s številnimi poslovnimi izkušnjami na različnih kariernih področjih, pestrimi življenjskimi zgodbami in mnogimi rešenimi izzivi. Lansko leto so imeli več kot 100 zadovoljnih mentorskih parov. Program je brezplačen.

Mentorji so člani AmCham Young Leaders Cluba, ki so se spopadali z enakimi vprašanji kot študenti. Danes pa so mnogi med njimi že uspešni mladi liderji na različnih področjih, od prava do farmacije in vse vmes. S svojim znanjem in izkušnjami si želijo mentorirancem pomagati pri iskanju odgovorov na poti do uspeha. Mentorska ekipa je sestavljena iz skoraj 100 bolj ali manj mladih mentorjev s številnimi poslovnimi izkušnjami, pestrimi življenjskimi zgodbami in mnogimi rešenimi izzivi. 

ROK ZA PRIJAVO: Prijave za 6. generacijo udeležencev programa AmCham Prvi mentor so odprte do 18. 10. 2023. K prijavi vabijo vse mlade od 15. do 25. leta starosti, ki si želijo imeti mentorja ali mentorico.

Preveri, kateri mentor bi lahko bil tvoj najboljši »match«: https://www.prvimentor.si/.

Več informacij: info@prvimentor.si ali 031810148 (Helena Vrbnjak).

PRIJAVI SE TUKAJ.

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave 6. 9. 2023

KAJ: KPMG International Limited zaposluje začetnike v reviziji

K prijavi vabijo vse, ki: 

- si želijo razvoja na področju revizije,

- imajo zaključeno vsaj dodiplomsko izobrazbo smeri ekonomije, informatike, matematike, prava ali sorodnih smeri,

- so odgovorni, organizirani, natančni in vedoželjni,

- so na voljo za polni delovni čas,

- so vešči MS Office programov,

- so vešči slovenskega in angleškega jezika.

Nudijo:

- dinamično delo in spoznavanje poslovnega okolja v različnih panogah,

- delo v mednarodnem okolju,

- timsko delo z izkušenimi strokovnjaki,

- karierni razvoj in napredovanje,

- dolgoročno zaposlitev,

- številna izobraževanja, pridobitev ACCA licence,

- študentsko delo ali redno zaposlitev,

- možnost občasnega dela od doma,

- konkurenčno plačilo

VEČ

Zainteresirani kandidati naj pošljejo prijavo na e-naslov: recruitment@kpmg.si

 

[RAZPIS] 

 Datum objave 4. 9. 2023

KAJ: Javni razpis za dodelitev štipendij za kandidate s stalnim prebivališčem v občini Piran

VEČ INFO: Javni razpis je odprt 30 dni do vključno srede 4. 10. 2023, do 12.00. Najdete ga na povezavi  https://www.piran.si/objava/813318 .

 Predmet javnega razpisa je dodelitev 9 štipendij za dijake in študente za šolsko oziroma študijsko leto 2023/2024:

 1. TRI ŠTIPENDIJE ZA DEFICITARNE POKLICE 
 2. TRI ŠTIPENDIJE ZA NADARJENE DIJAKE
 3. TRI ŠTIPENDIJE ZA NADARJENE ŠTUDENTE DODIPLOMSKEGA ŠTUDIJA

Štipendist pridobi pravico do izplačila štipendije od začetka šolskega leta (september 2023) ali študijskega leta (oktober 2023), do konca izobraževalnega programa na stopnji, za katerega je uveljavljal in pridobil pravico do štipendije. Dijaki pravico do štipendije lahko pridobijo od vključno drugega letnika dalje.

 

[ŠTIPENDIJE]

 Datum objave 4. 9. 2023

KAJ: Izrael štipendije za študijsko leto 2024-2025

VEČ INFO: Pričenja se zbiranje prijav za mednarodne podiplomske študije za študijsko leto 2024-2025. Štipendije za posameznike znašajo približno 188.000 izraelskih šeklov, kar je približno 47.000 EUR na leto. Štipendirali bodo 24 podiplomskih študentov. Poleg štipendije pa bodo imeli bodoči podiplomski študenti tudi možnost vključevanja v ostale aktivnosti delovanja, kakor tudi številne priložnosti za mreženje ter za  sodelovanje s predstavniki akademske sfere in možnosti za raziskovalno delo na številnih akademskih institucijah v Izraelu.
 
Podatki glede postopka prijave so v nadaljevanju. Upoštevati je potrebno, da si morajo kandidati že pred samo prijavo, zagotoviti akademskega sponzorja.

Call for Applications  (https://azrielifoundation.org/the-azrieli-international-postdoctoral-fellowship-call-for-applications/?utm_source=embassy&utm_medium=email&utm_campaign=postdoc2024&utm_id=postdoc2024 )
Fellowship Guidelines (https://azrielifoundation.org/wp-content/uploads/2023/05/Guidelines-2024-25-Final-1.pdf )
Application Form and Instructions (https://azrieli.smapply.io/prog/international_postdoctoral_fellowship/ )

ROK ZA PRIJAVO: Prijave - za štipendije podiplomskega študija bodo zbirali od 01. 09. do 15. 09. 2023.

Poleg spletnih strani, je informacije možno pridobiti tudi na naslednjem naslovu: Ceighley@azrieli.org.

 

[RAZPIS] 

 Datum objave 26. 7. 2023

Kaj: Trieste Next International Academy fellowships

Kje: Trst, Italija

Kdaj: 22.-24. september 2023

Prijavni rok: 30.7.2023

Več info: FAQ - English version | Goodnet | Territori in rete

 

[RAZPIS] 

 Datum objave 17. 7. 2023

KAJ: Razpis AI NURECC PLUS Transnational Mobility Experience - za DOKTORSKE ŠTUDENTE

VEČ INFO: Projekt AI-NURECC PLUS zagotavlja sredstva za mobilnost na institucijah na jadransko-jonskem območju, te so v državah Albanija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Grčija, Italija, Črna gora, Severna Makedonija, San Marino, Srbija in Slovenija. Institucije so izbrane med: univerzami (članice UniAdrion ); gospodarskimi zbornicami (članice FORUM AIC); mesti (FAIC člani); regijami in mesti (AIE člani); regijami (CPMR člani); DG REGIO quarters. Mobilnosti se bodo osredotočale na področja: Creative and Cultural Industries, Circular Economy, Sustainable Tourism in druga področja v povezavi z EUSAIR makro-regionalno strategijo.

Vsak izbrani kandidat bo prejel pavšalni znesek za obdobje mobilnosti.

ROK ZA PRIJAVO: 12. 7. - 31. 7. 2023

Obdobje opravljanja prakse: 4. september do 24. november 2023

Več informacij:

Call for AI-NURECC PLUS

REGISTRATION FORM

Hosting Institution Database .excel.xlsx

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave  30. 5. 2023

KAJ: Ekipa Intesa Sanpaolo Bank išče sodelovca/-ko na področju internega komuniciranja

Koga iščejo? Kandidata na začetku karierne poti, ki ga zanima delo v mednarodnem okolju, kjer si redno izmenjujejo dobre prakse. Želijo si dobrega komunikatorja, ki se obenem želi preizkusiti v organizaciji različnih internih dogodkov in aktivnosti, tudi s prevzemanjem vidne vloge oziroma pobude. 

Iščejo kritičen pogled na vse, kar trenutno počnejo skozi oči novodobnih generacij, dovzetnih za drugačne pristope, hkrati pa želijo vnesti tudi svežino v izvedbo novih kadrovskih pobud in projektov, ki bodo posledično prikrojeni za vse generacije.

Začni svojo kariero v eni največjih bank v Sloveniji!

VEČ informacij o delu.

Zainteresirani kandidati naj pošljejo prijavo s kratko predstavitvijo na e-naslov:  kadri@intesasanpaolobank.si

ROK ZA PRIJAVO: 30. junij 2023

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave  30. 5. 2023

KAJ: Ekipa 18. Blejskega strateškega foruma išče študentske okrepitve

Koga iščejo? Študente, ki si želijo priložnosti za ustvarjanje novih poznanstev, mreženja, ter pridobivanje izkušenj z delom na mednarodnem projektu.

Možno je tudi priznanje dela kot prakse v okviru formalnega izobraževanja.

VEČ INFO:  

V osemnajstih letih obstoja je Blejski strateški forum (BSF) prerasel v vodilno mednarodno konferenco v srednji in jugovzhodni Evropi, ki vsako leto pritegne najrazličnejše domače in mednarodne udeležence. Namen foruma je sodelujoče spodbuditi k razpravam o sodobnih regionalnih in globalnih izzivih ter iskanju inovativnih rešitev. Poleg tega je odlična priložnost za različna dvostranska in večstranska srečanja ter mreženje z vidnimi regionalnimi in globalnimi deležniki.

Letošnji, že 18. Blejski strateški forum, ki ga organizirata Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve in Center za evropsko prihodnost, bo potekal 28. in 29. avgusta 2023. Pred tem se bo med 25. in 28. avgustom odvijal tudi Blejski strateški forum za mlade (Young Bled Strategic Forum - Young BSF), ki širokemu naboru mladih voditeljev, podjetnikov, influenserjev, mislecev in družbenih aktivistov ponuja platformo za deljenje vizij, izmenjavo idej in mreženje

Zainteresirani kandidati se lahko prijavijo TUKAJ.

ROK ZA PRIJAVO: 4. junij 2023

VEČ informacij o delu.

VEČ  informacij o letošnjem (in prejšnjih) forumu.

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave  26.5. 2023

KAJ: Opravljanje pripravništva na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Haagu

VEČ INFO: Na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Haagu nudijo študentom in študentkam možnost opravljanja pripravništva v sklopu Eramus+ študijske prakse. Študentje in študentke bodo v času pripravništva imeli možnost spoznavanja in sodelovanja pri delu veleposlaništva, med drugim zagotavljali pomoč pri opravljanju osnovnih nalog veleposlaništva, zagotavljanju stikov med nizozemskimi in slovenskimi državnimi organi in institucijami ter spremljali delo mednarodnih organizacij in sodišč s sedežem na Nizozemskem.

Zainteresirane kandidate vabijo, da oddajo prijavo (kratko motivacijsko pismo, življenjepis ter kratek esej na poljubno temo nizozemske politike ali aktivnosti izbrane mednarodne organizacije s sedežem v Haagu) na spodnji e-poštni naslov:

sloembassy.hague@gov.si

Rok za oddajo prijave: 1. julij 2023

VEČ  informacij o pripravništvu.

 

[NAGRADE]

 Datum objave 26.5.2023

KAJ:Nagradni natečaj za najboljše diplomsko ali magistrsko delo | TI Slovenia (transparency.si) 
ROK ZA PRIJAVO: 1. junij 2023
VEČ INFO: Poteka nagradni natečaj za najboljše diplomsko ali magistrsko delo s področij transparentnosti, integritete, preprečevanja korupcije in drugih vsebinskih področij dela Transparency International Slovenia. Avtor najboljšega dela se bo brezplačno udeležil poletne šole Transparency International School on Integrity.    

Šola bo potekala v živo v Vilni (Litva) od 26. 6. 2023 – 30. 6. 2023 (bivanje od 25. 6. 2023 – 1.7. 2023) V primeru, da se nagrajenec ne bo mogel udeležiti poletne šole v živo, bo imel možnost udeležbe prek spleta. Več informacij o omenjenih možnostih TU.

Prijavijo se lahko študenti, ki so uspešno zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo v letu 2021, 2022 in 2023 (Pravilnik nagradni natečaj 22/23). 

Kontakt: info@transparency.si

Več INFO

 

[DOGODEK] 

 Datum objave 25. 5. 2023

KAJ: T4EU WEEK na EKA (Estonian Academy of Arts) na temo "OBLIKOVANJE IN TRAJNOST"

DATUM DOGODKA: od 13. do 17. junija 2023

VEČ INFO: Doktorske študente (ali študente magistrskega študija z zelo močnimi in primernimi raziskovalnimi temami) vabimo, da obiščejo EKA in se seznanijo z našimi dejavnostmi in raziskovalnimi področji. Študenti bodo spoznali umetniško raziskovanje, pisanje o položaju, kuratorstvo v umetnostnem muzeju, izvirnost umetnika v dobi digitalnih tehnologij, popravljanje tekstila in prihodnost mode.

Trajnost je ena od temeljnih vrednot EKA - na vseh ravneh spodbujamo trajnostno razmišljanje in zeleni prehod ter ga vključujemo v naše pedagoške, raziskovalne in umetniške dejavnosti. Pri načrtovanju dejavnosti ocenjujemo ekološki odtis in vpliv vedenjskih navad ljudi. Menimo, da sta umetnost in oblikovanje pomemben del rešitve ekološke krize.

Več informacij o dogodku tukaj.

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave  24. 5. 2023

KAJ: Easee nudi strokovno prakso s področja financ, trženja in prodaje v Amsterdamu!

VEČ INFO: Easee je mednarodni zdravstveni start-up, kjer nudijo CE-certificiran spletni očesni pregled. 

VEČ  informacij o področjih strokovne prakse v podjetju Easee (v nekaterih oglasih piše, da iščejo le kandidate, ki že živijo na Nizozemskem, vendar so odprti tudi za študente iz tujine).  

 

[DOGODEK] 

 Datum objave 22. 5. 2023

KAJ: ScienceBEAT 2023

DATUM DOGODKA: 7. do 10. september 2023

VEČ INFO: SPIRIT Slovenija sodeluje kot partner pri pripravi jesenskega dogodka Science Beat, ki bo potekal od 7. do 10. 9. 2023. Dogodek je namenjen študentom naravoslovnih in poslovnih ved, ki se lahko do 18. 6. 2023 prijavijo na Lekov natečaj. 30 izbranih študentov bo v okviru dogodka z mentorji intenzivno delalo na svojih temah.

Več informacij TUKAJ.

Na dogodek se lahko prijavite TUKAJ.

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave  19.5. 2023

KAJ: Seven Refractories d.o.o. nudi delo preko študentske napotnice za pomoč v nabavnem oddelku

Koga iščejo? 

Delo preko študentske napotnice nudijo študentu, še najraje absolventu, ki bi ga zanimalo dolgoročno sodelovanje. Pri tem bi šlo na začetku predvsem za pomoč v nabavnem oddelku (urejanje dokumentacije in sodelovanje pri organizaciji logističnega postopka), kasneje pa obstaja tudi možnost zaposlitve in priložnost kariernega napredka v mednarodno uveljavljenem podjetju. Ker njihovo podjetje sodeluje pretežno s tujino je obvezno odlično znanje angleškega jezika, znanje ostalih jezikov je zaželeno.

VEČ INFO: Podjetje Seven Refractories d.o.o. iz Divače se ukvarja s proizvodnjo ognjevzdržnih materialov. Podjetje je v Poslovni coni Risnik prisotno že več kot 10 let in beleži hitro rast, kar se odraža tudi v vse večjih potrebah po novem kadru. Trenutno se je pojavila potreba po novih okrepitvah v nabavnem oddelku

Zainteresirani kandidati lahko za več informacij ali oddajo prijave kontaktirajo spodnji e-mail ali pokličejo na telefonsko številko: 

Mihaela.Kocjan@sevenrefractories.com

+386 5 739 57 61

VEČ  informacij o podjetju.

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave  21.4. 2023

KAJ: Deloitte -  oglas za pripravnika - študent/ka zaključnega letnika magistrskega študija v oddelku Poslovnega svetovanja (Consulting)

Koga iščejo?

Motivirane, ambiciozne posameznike za delo v oddelku poslovnega svetovanja v Ljubljani. Vaše prijave se bodo obravnavale sproti. Delajo z največjimi podjetji na področju bančništva, trgovine (retail&consumer goods), zavarovalništva in tehnološkega sektorja ter z naročniki iz javnega sektorja. Iščejo prilagodljive, motivirane posameznike, ki se hitro uničijo, se ne bojijo izzivov in jih veseli analitično delo in delo s strankami.

VEČ INFO: Deloitte je največja revizijsko-svetovalna družba na svetu. Deloitte so ljudje in izkušnje, so panoge in storitve. Slednje zagotavljamo v 150 državah po vsem svetu. Smo intelektualni izziv in odlična odskočna deska za začetek vaše kariere. Smo priložnost za razvoj in pridobivanje dragocenih izkušenj. Naredite prvi korak – prijavite se in nam pošljite življenjepis, da vas spoznamo. Smo preprosto vaša najboljša izbira.

Zainteresirane kandidate vabijo, da oddajo prijavo (Europass CV in motivacijsko pismo) TUKAJ.

VEČ  informacij o področju dela, itd.

 

[PROJEKT]

 Datum objave 20. 4. 2023

KAJ: Rising Future 2023

VEČ INFO: Na Inštitutu Mediana prepoznavajo potrebo po večji prepoznavnosti pomena raziskav, sploh na področju trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti, ter po spodbujanju mladih za vstop v raziskovalni svet. V letu 2022 so zagnali projekt Mediana – Rising Future, v katerem so mlade, ki so si želeli nadgraditi svoje znanje na področju trženjskih raziskav, postavili v čevlje raziskovalcev. Pod strokovnim mentorstvom in s finančno investicijo Mediane so izvajali raziskave ter tako pomembno prispevali k znanju o najrazličnejših trajnostnih tematikah. Še več o zaključku 1. sezone Rising Future si lahko preberete TU.

✔ V letu 2023 s projektom Rising Future nadaljujejo, tokrat še bolj povezovalno in izobraževalno.

✔ Ponovno bodo pod okriljem projekta združili mlade, ki jih zanima področje trženjskih raziskav, podjetja, ki so usmerjena v družbeno odgovornost, medije in Inštitut Mediana kot strokovnega partnerja. Partnerska podjetja bodo na temo družbene odgovornosti pripravila svoje izzive, na katere bodo študenti – mladi raziskovalci odgovorili z raziskovalnimi predlogi. S tem bodo partnerskim podjetjem omogočili napredovanje pri delovanju na področju družbene odgovornosti.

✔ Spomladi bodo mladi raziskovalci in predstavniki partnerskih podjetij vabljeni na hekaton, kjer bodo deležni izobraževanj in delavnic o trženjskih raziskavah, različnih metodah uporabe podatkov, novih pristopih, uporabi umetne inteligence in še in še. Hekaton bo tudi odlična priložnost za mreženje in zasnovo optimalnih raziskovalnih načrtov v sodelovanju z naročniki.

Prijava na Rising Future 2023

Več INFO

 

[RAZPIS] 

 Datum objave 11. 4. 2023

KAJ: Trieste Next International Academy fellowship

KDAJ in KJE: 22-23 september 2023, Trst, Italija

PRIJAVNI ROK: 30. 4. 2023

VEČ INFO: https://www.triestenext.it/international-academy

 

[RAZPIS] 

 Datum objave 24. 3. 2023

KAJ: Razpis za mladinskega delegata pri OZN

VEČ INFO: na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) so objavili razpis za novo mladinsko delegatko oz. mladinskega delegata pri OZN, ki je dostopen na spletni strani MSS. Delegat ali delegatka bo izbran za obdobje enega leta in bo opravljal tudi vlogo zagovornika mladih

Prijave za mladinsko delegatko oz. mladinskega delegata pri OZN sprejemajo do vključno petka, 31. marca 2023.

 

[DOGODEK] 

 Datum objave 24. 3. 2023

KAJ: Dnevi slovenskega kapitalskega trga

DATUM DOGODKA: v ponedeljek, 27. marca in torek, 28. marca 2023

VEČ INFO: v ponedeljek, 27. marca in torek, 28. marca 2023, bo v hotelu Lev potekal dvodnevni dogodek Dnevi slovenskega kapitalskega trga, ki ga organizira Agencija za trg vrednostnih papirjev v sodelovanju s celotno finančno industrijo. Namen dogodka je približati slovenski kapitalski trg vsem udeležencem na trgu:

✔ podjetjem kot možnost vira dodatnih finančnih sredstev za njihovo rast in razvoj,

✔ malim vlagateljem kot zaupanja vrednega in dolgoročno donosnega.

Finančne inštitucije se dobro zavedajo pomena finančnega znanja oziroma poznavanja področja naložb v kapitalski trg in želijo to raven dvigniti, tudi z vsebinami, ki bodo predstavljene na dogodku. 👉 Program dogodka

Na dogodek se lahko prijavite preko te povezave.

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave 13. 1. 2023

KAJ: Deloitte -  oglas za delovno mesto svetovalec/višji svetovalec (consultant/senior consultant)

Koga iščejo?

Motivirane, ambiciozne posameznike za delo v oddelku poslovnega svetovanja v Ljubljani. Vaše prijave se bodo obravnavale sproti. Delajo z največjimi podjetji na področju bančništva, trgovine (retail&consumer goods), zavarovalništva in tehnološkega sektorja ter z naročniki iz javnega sektorja. Iščejo prilagodljive, motivirane posameznike, ki se hitro uničijo, se ne bojijo izzivov in jih veseli delo s strankami.

VEČ INFO: Deloitte je največja revizijsko-svetovalna družba na svetu. Deloitte so ljudje in izkušnje, so panoge in storitve. Slednje zagotavljamo v 150 državah po vsem svetu. Smo intelektualni izziv in odlična odskočna deska za začetek vaše kariere. Smo priložnost za razvoj in pridobivanje dragocenih izkušenj. Naredite prvi korak – prijavite se in nam pošljite življenjepis, da vas spoznamo. Smo preprosto vaša najboljša izbira.

Zainteresirane kandidate vabijo, da oddajo prijavo (Europass CV in motivacijsko pismo) TUKAJ.

VEČ  informacij o področju dela, itd.

 

[DOGODEK] 

AKTUALNO  Datum objave  1. 12. 2022

KAJ: vodilna koferenca v Evropi na področju najnovejših trendov v digitalnem marketingu - konferenca inOrbit. 

DATUM DOGODKA: 16. - 17. 3. 2023

VEČ INFO: Sama konferenca poteka dva dni in na dveh vzporednih dvoranskih postavitvah predstavlja najnovejše trende na področju digitalnega marketinga kjer predavajo vrhunski strokovnjaki iz celega sveta. Mednarodni govorci prihajajo iz podjetij kot so Google, Meta, Linkedin, Microsoft in drugih inovativnih podjetij. Spletna stran še ne razkriva programa za prihodnje leto, služi pa lahko kot dober prikaz kvalitetne vsebine: www.inorbit.siZa potrebe izvedbe konference v tednu pred konferenco (med 14 - 18.3.) iščejo izbrano število prostovoljcev s katerimi bi lahko izpeljali dogodek na visokem nivoju. Gre za intenzivno in dinamično delovno izkušnjo v mednarodnem okolju in priložnost boljše spoznati tako najnovejše trende digitalnega marketinga in izvedbe event managementa.

Izbrani prostovoljci bodo dobili dostop do vseh konferenčnih vsebin, delo se opravlja v izmeni 5-6 ur dnevno, ostalo je prosto za obisk predavanj ali prosto za druge aktivnosti. Urnik se pripravi 14 dni pred samim dogodkom takrat ko z izbranimi kandidati opravimo intervju in izvedemo skupinski meeting.

Več informacij: mateja.koren@red-orbit.com ali 031-600-944.

 

 VEČ  

[PROJEKT]

AKTUALNO  Datum objave 28. 11. 2022

KAJ: Projekt Uporaba odpadnih grozdnih tropin za pripravo funkcionalnih živil; dietnih sadnih namazov z visoko vsebnostjo antioksidantov 
ROK ZA PRIJAVO: 2. 12. 2022 
VEČ INFO: Na UP Fakulteti za vede o zdravju sestavljajo interdisciplinarni team študentov za delo na PKP projektu in k sodelovanju vabijo študente visokošolskega študijskega programa prehranskega svetovanja in dietetike, študente magistrskega študijskega programa Dietetike in študenta managementa UN programa na UPFM

Naloge na projektu in namen vključitve: 

- zbrati podatke o razpoložljivih količinah sekundarne surovine na območju zahodne Slovenije in ugotoviti dosedanje načine uporabe,

- rezultate ovrednotiti z interdisciplinarnim pristopom predvsem upoštevati vidik vključenega podjetja (Vina Koper d.o.o.),

- postopke ekonomsko ovrednotiti.

Projekt traja od januarja do aprila 2023. Študenta bosta vkjučena cca 30 ur mesečno x 4 mesece v obliki dela preko študentske napotnice (plačilo 7,40€ bruto na uro). Delovni čas je razen uvodnega in mesečnih skupnih sestankov popolnoma fleksibilen, naloge bodo delegirane strani vodje projekta  (doc. dr. Boris Kovač). Zainteresirani študenti se prosim javite do 2. 12. 2022 na e-naslov boris.kovac@fvz.upr.si

 

[ŠTIPENDIJE]

 Datum objave 14. 11. 2022

Kaj: štipendija Best of South-East scholarship scheme for 2023/24, Univerza v Gradcu

Pogoji: 

 • študent ali diplomat s področij poslovanje, ekonomija, pravo akreditiranih na univerzi v Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Črni Gori, Makedoniji, Srbiji ali Sloveniji
 • državljan  prej omenjenih držav in native speaker
 • te zanima kombinacija študij ain delovne izkušnje na Steiermärkische Sparkasse ter 12 mesečna štipendija

Prijavni rok: 1.12.2022

Več informacij: Best of South-East - Office of International Relations (uni-graz.at), online info session 24.11.2022 gl. prejšnjo povezavo

 

[ŠTIPENDIJE]

 Datum objave 14. 11. 2022

Kaj: štipendija Americas International College za International Exchange Program in Strategy & Marketing for Emerging Countries and Survival Portuguese & Business Etiquette for Undergraduate Students  

Prejme jo 10% najboljših prijaviteljev glede na dosežke in zgodnjo prijavo (štipendija = 70% vrednosti šolnine)

Kdaj: poletje 2023, 3 tedni

Prijavni rok: 27.11.2022

Pogoji: starost vsaj 18 let, zaključen 4. semester dodiplomskega študija ali podiplomski študent, dobro poznavanje angleškega jezika

Več informacij in prijava: Three-Week Executive Programs in Brazil (ibs-americas.com)Partial Scholarship Application Winter/Summer 2021 and 2022 (ibs-americas.com)

 

 

 

[ŠTUDENTSKO DELO]

Datum objave 7. 10. 2022

Kaj: administrativno delo v Sektorju za internacionalizacijo UP, Služba za mednarodno in univerzitetno sodelovanje in v Službi za komuniciranje UP FAMNIT

Število študentov: 2

Pogoji:
• odlično znanje slovenskega in angleškega jezika,
• poznavanje dela z računalnikom (Office, splet, elektronska pošta),
• poznavanje in veselje do upravljanja družbenih omrežij (Facebook, instagram, Tik Tok, LinkedIn)
• organiziranost, komunikativnost, samostojnost, kreativnost in iznajdljivost
• absolvent ali podiplomski študent.
Prednost bodo imeli kandidati/kandidatke, ki so se med študijem vsaj enkrat udeležili Erasmus+ izmenjave.

 

Zaželene izkušnje na področju prostovoljstva in aktivnega članstva v raznih organizacijah (študentska društva, predvsem mednarodno naravnana, PDG, Rdeči Križ, ipd.), veselje do dela na področju družbenih omrežij, oblikovanja in kreiranja AV vsebin ter pisanja tekstov za objave (članki). Znanja na teh področjih niso pogoj, zaželena je angažiranost in pripravljenost na učenje novih veščin.

 

Ponujamo:
• Mesečno plačilo preko študentskega servisa.
• Dinamično in raznoliko delo v mednarodnem okolju.
• Delo v prijetnem, urejenem in dinamičnem kolektivu.
• Možnost pridobivanja znanj in izkušenj na več področjih.
• Možnost kasnejše zaposlitve
Urna postavka: 6,17 € bruto (5,21 € neto).

 

Pričetek dela: takoj

 

Obdobje dela: dalj časa, status študenta v študijskem letu 2022/23

 

Prijave z življenjepisom (CV) pošljete na elektronski naslov ales.oven@upr.si.

 

 

[ŠTIPENDIJE]

 Datum objave 26. 8. 2022

KAJ: Razpis štipendij Švicarske vlade za študijsko leto 2023/2024
VEČ INFO:
 Razpis je objavljen na spletni strani Švicarskega državnega sekretariata za izobraževanje, raziskovanje in inovacije (povezava dodana spodaj). Za Slovenijo so na voljo štipendije za: Research Fellowship, PhD, PostDoc, Artsa. Zainteresirane kandidatke in kandidati prejmejo prijavne dokumente izključno na osebno zaprosilo na elektronski naslovVeleposlaništva Švice v Republiki Sloveniji e-NASLOV: ljubljana@eda.admin.ch.

ROK ZA PRIJAVO: Veleposlaništvo Švice v Republiki Sloveniji vloge sprejema od 2. 9. 2022 do 2. 12. 2022, in sicer priporočeno po pošti ali osebno na naslovu veleposlaništva. Za osebno oddajo vloge je potrebna predhodna najava na ljubljana@eda.admin.ch.

RAZPIS

Application Guidelines for the Academic Year 2023-2024

Art scholarship

Research fellowship

PhD scholarship

Postdoctoral scholarship

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave 22. 8. 2022

KAJ: PONI - Podjetno nad izzive
NAMEN projekta:  Namen projekta PONI je podjetniško usposabljanje oseb, ki si želijo realizirati svojo podjetniško idejo.

ROK ZA PRIJAVO: 26. avgust 2022
VEČ INFO: PONI program nudi udeležencem mentoriranje in usposabljanje, ob tem pa so 4 mesece zaposleni na Regionalnem razvojnem centru (od 1. oktobra – 31. januarja). 

FB: Regionalni razvojni center Koper | Facebook

VEČ

 

[DOGODEK]

AKTUALNO  Datum objave 15. 7. 2022

KAJ: Poletna šola FON
TEMA: Unleash Management Skills in Digital&Data-Driven Business
VEČ INFO: poletna šola bo potekala med 21. in 26. avgustom 2022 na Univerzi v Beogradu (Srbija) in je namenjena študentom zaključnih letnikov dodiplomskega študija in magistrskim študentom. Pridobljene ECTS: 2. 

VEČ

 

[NAGRADE]

 Datum objave 6. 7. 2022

KAJ: Nagradni razpis za zaključna dela Društva za ZN za Slovenijo ob dnevu OZN (2022)  
ROK ZA PRIJAVO: 20. avgust 2022
VEČ INFO: Društvo za ZN za Slovenijo tudi letos razpisuje nagrade za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja Organizacije združenih narodov katerih zagovori so potekali med 1. avgustom 2021 in 31. julijem 2022. Za nagradni razpis pridejo v poštev vse teme, ki obravnavajo tematiko delovanja t. i. družine Združenih narodov (ZN). 

Uporabne povezave:

VEČ  Prijavni obrazec  Prijavni obrazec v WORD obliki (.docx, 1979 KB)

 

[ŠTUDENTSKO DELO]

AKTUALNO  Datum objave 6. 7. 2022

KAJ: Študentska pomoč za področje promocije na UP Fakulteti za vede o zdravju (UP FVZ)
PODROBEN OPIS DEL IN NALOG GLEDE NA PODROČJE DELA: Pomoč pri organizaciji in izvedbi promocijskih dogodkov, urejanje promocijskih objav, novic, priprava in usklajevanje sporočil za medije, socialna omrežja in spletne strani, komuniciranje z različnimi ciljnimi javnostmi. Pomembno je dobro poznavanje slovenskega in angleškega jezika in pravil pisnega izražanja. 

Prednost bodo imeli študenti, ki ustrezajo spodnjim kriterijem:

 • natančnost in zanesljivost,
 • odlično pisno izražanje - pisanje in urejanje različnih (tudi zahtevnih) vrst besedil,
 • poznavanje delovanja socialnih omrežij (FB, IG, LinedIN, Twitter…),
 • poznavanje orodij za grafično oblikovanje (tipa CANVA ipd.),
 • prilagajanje in fleksibilnost,
 • sposobnost timskega dela,
 • samoiniciativnost,
 • računalniška znanja (urejevalniki besedil - napredno, delo s preglednicami – po možnosti napredno),
 • komunikativnost in odgovornost,
 • sposobnost dela pod časovnim pritiskom.

Znanje tujih jezikov: aktivno znanje angleškega jezika

Plačilo: od 7 do 8 EUR neto/uro

VEČ INFO: Maja Šumanski Petrović, vodja Službe za splošne zadeve UP FVZ; e-pošta: maja.sumanski@fvz.upr.si, tel: +386 5 66 26 482    

 

[PROJEKT]

AKTUALNO  Datum objave 30. 6. 2022

KAJ: EUSAIR Academy Youth Contest 
ROK ZA PRIJAVO: 22. 7. 20222 - PODALJŠAN ROK DO 22. 8. 2022
VEČ INFO: Pričakuje se prispevek na temo oziroma vprašanje “How can young people contribute (better) to EUSAIR?”. Deset (10) izbranih študentov (eden iz vsake države članice EUSAIR), bo prejelo štipendije za izlet v Bruselj in ogled glavnih Evropskih institucij. Prijavijo se lahko študenti, in sicer na naslov info@uniadrion.net.

VEČ

 

[ŠTUDENTSKO DELO]

AKTUALNO  Datum objave 21. 6. 2022

KAJ: Svetovalec/ka strankam v Rezervacijskem centru destinacije Evropska Amazonka - organizator potovanj (Zavod Iskriva)
ROK ZA PRIJAVO: 27. junij 2022
VEČ INFO: Si želite soustvarjati uspešno zgodbo prve petdržavne destinacije Evropska Amazonka? Ste predani ustvarjanju navdihujočih zgodb in uresničevanju preboja mednarodne blagovne znamke na evropske trge? Ponujamo dinamično in odgovorno priložnost za delo svetovalca strankam v Rezervacijskem centru Amazon of Europe, kjer ponujamo kolesarska in ostala doživetja v Evropski Amazonki. Želimo sodelovanje z osebo, ki vidi izziv v tem, da za stranko, ki išče svoj sanjski aktiven oddih v neokrnjeni naravi, oblikuje izbrano ponudbo, ter z vsakim kontaktom komunicira spoštljivo, odgovorno in dobronamerno. 

Zainteresirani kandidati prosim pošljite življenjepis in kratek opis, kaj vas motivira za sodelovanje do 27. 6. 2022, na e-naslov: info@iskriva.net. Na tem naslovu lahko dobite tudi več informacij.

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave 13. 6.  2022

KAJ: Deloitte - Analitik v reviziji / Revizor začetnik
PRIČETEK DELA: AVGUST 2022
VEČ INFO: Deloitte Slovenija sodi med vodilne družbe strokovnih storitevv Sloveniji -nudimostoritve revizije, davčnega, pravnega, poslovnega in finančnega svetovanja ter svetovanja na področju tveganj. Naše delo združuje svetovanje z dejanji in integriteto. Verjamemo, da lahko postanemo močnejši le, ko so močnejše naše stranke in družba. Prav zato Deloitte vlaga v izjemne ljudi različnih talentov in okolij ter jim daje moč, da dosežejo več, kot bi lahko drugje. Najboljše med vami bomo povabili v Deloittovo ekipo in vas povezali z našimi najboljšimi strokovnjaki. Spremljali vas bodo na vsakem koraku in vam nudili podporo ter vam dajali napotke in priložnost, ki jih potrebujete za rast skozi celotno kariero v Deloittu. 

 VEČ  

 

[DOGODEK] 

AKTUALNO  Datum objave 3. 6. 2022

KAJ: Intensive Training Course on EUSAIR
DATUM DOGODKA: 22. - 24. junij 2022

Rok za prijavo: 15. junij 2022
VEČ INFO: UniAdrion vabi mlade iz Jadransko-jonske regije, stare med 18 in 35 leti, na dogodek Intensive Training Course on EUSAIR, ki bo potekal preko spleta med 22. In 24. junijem 2022. Udeležba je brezplačna. Predvidena je tudi nagrada – obisk EU institucij v Bruslju. Več informacij bo organizator objavil v naslednjih dneh. 

 VEČ  

 

[DOGODEK] 

AKTUALNO  Datum objave 1. 6. 2022

KAJ: Zeleni, digitalni in vključujoči prehod za družbeno odgovorno družbo (eng. A green digital and inclusive transition for a socially responsible society)
DATUM DOGODKA: 2. - 3. junij 2022
VEČ INFO: Več kot 70 avtorjev s 36 prispevki iz več kot 10 držav bo soustvarjalo 17. mednarodno konferenco IRDO na spletu. Glavni namen konference je raziskati konceptualni okvir(e), pogoje in možnosti za zeleni, digitalni in vključujoč prehod, ki omogoča razvoj skupne trajnostne prihodnosti v skladu z Agendo ZN za trajnostni razvoj 2030 in njenimi 17 cilji trajnostnega razvoja (17 SDGs). Predpogoj za trajnostno sobivanje je družbeno odgovorno ravnanje vsakega deležnika v skupnosti (lokalni, nacionalni, globalni). Brez široke okoljske in družbene odgovornosti ni preživetja človeštva. Družbena odgovornost je orodje za doseganje trajnostne prihodnosti, ki povezuje in združuje številne druge mehanizme. Trajnost se vse bolj obravnava kot proces družbenih in vključujočih prehodov. Zaradi tega je družbena odgovornost ključna praksa, potrebna v celotni družbi. Doslej se je prejšnjih 16-tih konferenc IRDO udeležilo več kot 1.500 avtorjev z vsega sveta. Dodatne informacije ter link za dostop: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, www.irdo.siinfo@irdo.si.

 VEČ  

 

[DOGODEK]

AKTUALNO  Datum objave 30. 5. 2022

KAJ: Natečaj: Premik naprej 2022
ROK ZA PRIJAVO: 17. 8. 2022
VEČ INFO: UL Fakulteta za upravo organizira natečaj Premik naprej 2022 z namenom izbora in predstavitve najboljše izboljšave v javni upravi za leto 2022. Natečaj prispeva k prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks in spodbuja ustvarjanje ter razvoj inovativnih premikov za bolj učinkovito in uspešno javno upravo kot gibalo družbenega razvoja. Natečaj je priložnost, da se dosežki lahko predstavijo slovenski strokovni in širši javnosti. V primeru dodatnih vprašanj lahko pišete na prenos.znanja@fu.uni-lj.si

VEČ 

[ŠTUDENTSKO DELO]

AKTUALNO  Datum objave 25. 5. 2022

KAJ: Začetnik/ca v reviziji v podjetju KPMG Slovenija d.o.o.
ROK ZA PRIJAVO: 15. junij 2022
VEČ INFO: Na delo v reviziji vabijo vse, ki imajo veliko željo po razvoju in pridobivanju znanja na področju revizije,  zaključeno vsaj dodiplomsko izobrazbo iz smeri ekonomije, matematike, informatike,  odgovorne, organizirane in samoiniciativne, razpoložljive za polni delovni čas,  z dobrim znanjem MS Office orodij,  dobrim znanjem slovenskega in angleškega jezika.

VEČ

[DOGODEK]

AKTUALNO  Datum objave 25. 5. 2022

KAJ: Predstavitev: Priložnosti za nadaljevanje izobraževanja v Združenih državah Amerike
DATUM DOGODKA: 26. maj 2022
VEČ INFO:  V četrtek, 26. 5. 2022, ob 15. uri, bo na UP FAMNIT v predavalnici MP4 (Glagoljaška 8, Koper) predstavitev z naslovom: Priložnosti za nadaljevanje izobraževanja v Združenih državah Amerike, ki jo bosta izvedla dr. Ted Dobson in dr. Russ Woodroofe, oba dobra poznavalca sistema študija tako v ZDA, kakor tudi v Sloveniji. Predstavitev je namenjena vsem, ki jih zanimajo možnosti nadaljevanja študija na univerzah v ZDA, kakšni so prijavni postopki, kako in kje lahko pridobijo štipendijo in kakšne so razlike med sistemoma v ZDA in v Sloveniji.

VEČ 

[ŠTUDENTSKO DELO]

AKTUALNO  Datum objave 23. 5. 2022

KAJ: Študentsko delo - Seven Refractories d.o.o.
ROK ZA PRIJAVO: /
VEČ INFO: Seven Refractories d.o.o. iz Divače, ki se ukvarja s proizvodnjo ognjevzdržnih materialov išče študenta/ko za delo v marketinškem oddelku.

Delovne naloge: 

 • urejanje marketinškega arhiva,
 • priprava PowerPoint prezentacij,
 • vodenje naročil,
 • pošiljanje paketov našim poslovalnicam,
 • občasna pomoč pri organizaciji dogodkov znotraj podjetja.
 • obvezno je odlično znanje angleškega jezika, znanje ostalih jezikov je zaželeno.

VEČ

 [DOGODEK]

AKTUALNO  Datum objave 20. 5. 2022

KAJ: Poletna jazz šola ZGRABI ZVOK 2022
ROK ZA PRIJAVO: 31. maj 2022
VEČ INFO:  Poletna jazz šola ZGRABI ZVOK je namenjena vsem ljubiteljskim in profesionalnim glasbenikom, ki bi svoje glasbeno znanje na področju jazza in improvizacije ter skupinske igre radi izpopolnili na 5-dnevni poletni šoli z izkušenimi mentorji. Letošnji Zgrabi zvok pa se od preteklih izvedb razlikuje tudi v tem, da bodo udeleženci zaigrali tudi v big bandu. Dogodek bo potekal 4. - 8. julij 2022 v Glasbeni šoli Koper.

VEČ

 

[DOGODEK]

AKTUALNO  Datum objave 19. 5. 2022 

KAJ: Electrathon - Elektro Gorenjska in Eles, v centru Ljubljane, na univerzi Sigmunda Freuda
DATUM DOGODKA: 21. in 22.05.2022
VEČ INFO: Srečali se boste z izzivom: Katere nove metode in koncepte lahko že danes sprejmemo za vzpostavitev dolgotrajnega sodelovanja tako med slovenskimi distribucijami in operaterjem prenosa električne energij na eni strani in prebivalci na drugi. Skratka, strategije engagementa, vklučevanja javnosti v dejavnosti,.... kar pomeni, da so ustrezni tekmovalci vsi, ki se ukvarjajo s socialnimi omrežji, marketingom, prodajo, inoviranjem, podjetništvom, vsi posamezniki, ki želijo razumeti uporabnike...ali pa jih zanima  bodoči karierni preskok. 

Nagrade so zelo privlačne.

VEČ

 

[PROJEKT]

AKTUALNO  Datum objave 12. 5. 2022

KAJ: Zveza Mladih - Krusevo
ROK ZA PRIJAVO: /
VEČ INFO: Zveza Mladih Krusevo imajo odprt prostor za enega udeleženca iz Slovenije na njihovem seminarju I, ki bo potekal od 15.05 - 21.05.2022 v Skopju, Severna Makedonija. Če želite izvedeti več o načinih razvoja metodologije, ki omogoča mladinskim delavcem in drugim akterjem gradnjo ekosistemov, ki spodbujajo razvoj socialnega podjetništva, kontaktirajte contact@youthalliance.org.mk. Ker je ta projekt sofinanciran iz programa Erasmus+ Evropske unije, bomo vse praktične stvari (potne stroške, stroške nastanitve, prehrane, delovnega materiala itd.) pokrili mi.

VEČ

 

 [DOGODEK]

AKTUALNO  Datum objave 4. 5. 2022

KAJ: Poletna šola Bovec 
ROK ZA PRIJAVO: 26. maj 2022
VEČ INFO:  Skupaj s partnerji iz Avstrije, Italije in Hrvaške že več let sodelujejo pri organizaciji Poletne šole Bovec. Letošnja tema je Deljeni spomin – kulture spominjanja/ Memoria (con)divisa – Culture della memoria / Memorie (con)dividude – Culturis de memorie/ Podijeljeno sjećanje – kulture sjećanja - Geteilte Erinnerung - Erinnerungskulturen. Poleg spoznavanja kulture in zgodovine regije, je prvenstveni cilj šole učenje enega izmed jezikov v regiji. Celoten program je prilagojen in izveden v jeziku, ki si ga študent izbere. Možno je izbirati med učenjem nemškega, slovenskega, hrvaškega, italijanskega in friulanskega jezika. UP ima na razpolago dve mesti. Celoten strošek poletne šole krije UP (cca. 1000 EUR na študenta), medtem ko si mora študent plačati le participacijo v višini 110 EUR. Za prijavo kontakrirajte maja.vidmar@upr.si

VEČ

 

[NATEČAJ]

 Datum objave 3. 5. 2022

KAJ: Natečaj za izbor Mladih kreativcev 2022 
ROK ZA PRIJAVO: 13. 5. 2022
VEČ INFO: 31. Slovenski oglaševalski festival vse mlade do 13. maja vabi k prijavi na natečaj za izbor Mladih kreativcev 2022Zmagovalni par bo odpotoval v Lizbono, kjer se bo med 1. in 4. novembrom 2022 brezplačno udeležil mednarodne konference WEB SUMMIT. Da bo doživetje še lepše, bosta zmagovalca prejela vsak 500 evrov žepnine. Na festivalu mladi kreativni talenti svoje ideje predstavijo širši slovenski kreativni stroki.

VEČ

 

[DOGODEK]

 Datum objave 3. 5. 2022

KAJ: Prijava na študentsko tekmovanje Innovative All-nighter
DATUM DOGODKA: 13. 5. 2022 in 14. 5. 2022
VEČ INFO: Člani društva TOP EF  vas vljudno vabijo na dogodek Innovative All-nighter na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani. Gre se za inovativni (največji študentski) hekaton v Sloveniji, kjer bodo sodelujoči imeli 24 ur za razvoj inovativne ideje na zastavljen problem in ga tudi predstavili vodstvu vodilnih slovenskih podjetij. Dogodek je pomemben vir poznanstev, saj povezuje sodelujoče s podjetji (potencialnimi delodajalci) kot tudi medsebojno - med fakultetami in različnimi študijskimi programi.  Verjamemo, da se inovativnost nahaja med študenti vseh fakultetet Univerze v Ljubljani in opažamo, da se vsako leto med sodelujočimi ekipami spletajo nova poznanstva in veze.

VEČ

 

[NATEČAJ]

 Datum objave 4. 4. 2022

KAJ: Nova zelena generacija: možnosti za trajnostno in vključujočo prihodnost
ROK ZA PRIJAVO: 1. 5. 2022
VEČ INFO: Program sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020 je objavil video natečaj z naslovom »Nova zelena generacija: možnosti za trajnostno in vključujočo prihodnost«. Tema natečaja se navdihuje na pobudo Evropske unije, ki je razglasila leto 2022 za Evropsko leto mladih, da bi državljane programskega območja, zlasti mlajšo generacijo, ozaveščala o vprašanju varstva okolja s spodbujanjem inovativnih rešitev in priložnosti za gradnjo boljše prihodnosti. Sodelovanje na natečaju je brezplačno in odprto za polnoletne osebe, naj so to profesionalni ali amaterski video ustvarjalci.

VEČ

 

[PROJEKT]

 Datum objave 2. 4. 2022

KAJ: Travel different for Future
ROK ZA PRIJAVO: 17. 4. 2022
VEČ INFO: Predstavljamo vam mladinski mednarodni projekt »Travel Different for Future«, ki poteka v sodelovanju z nemško organizacijo JANUN Hannover e.V. Več o projektu si lahko preberete na novi spletni strani projekta www.traveldifferent.org (kmalu dostopna tudi v slovenskem jeziku) vse pomembne informacije pa boste strnjene našli v prilogi.

VEČ

 

[PROJEKT]

 Datum objave 31. 3. 2022

KAJ: PONI - podjetniško nad izzive
ROK ZA PRIJAVO: 11. 4. 2022
VEČ INFO: 4. razpis PONI – Podjetno nad izzive  - mentorski program za potencialne podjetnike - RRC Koper vabi v program PONI, ki nudi zaposlitev za 4 mesece za polni delovni čas, mentorstvo in pomoč pri razvoju poslovne ideje, podjetniška usposabljanja, delo s somišljeniki in spodbudno okolje. Več informacij o razpisu in programu PONI na:  www.rrc-kp.si in na FB RRC Koper

 

[DOGODEK]

 Datum objave 31. 3. 2022

KAJ: Kje si, Ministrstvo za duševno zdravje?
DATUM DOGODKA: 4. 4. 2022
VEČ INFO: Mladinski svet Slovenije in Zavod Škatlica vas vljudno vabita na posvet mladih v Kopru z naslovom “Kje si, Ministrstvo za duševno zdravje?”.  Z dogodkom želijo okrepiti in spodbuditi diskusijo na temo vzpostavljanja ustreznih sistemskih sprememb na področju duševnega zdravja, kot jih vidimo mladi. Opozoriti želijo na zaskrbljujoče stanje na področju preventivne dejavnosti glede krepitve duševnega zdravja in zagotavljanja ustrezne in kvalitetne pomoči za mlade v duševnih stiskah

VEČ 

 

[DOGODEK]

 Datum objave 23. 3. 2022

KAJ: Mladi upi 2022
DATUM DOGODKA: 7. 4. 2022
VEČ INFO: UP CRPZ vas vljudno vabi na tradicionalno delavnico Mladi upi 2022, ki bo potekala v četrtek, 7. aprila 2022, od 10. ure naprej na daljavo. Sodelavci Centra za prenos tehnologij in inovacij bodo podjetnim (mladim) raziskovalcem in drugim zainteresiranim udeležencem predstavili: temeljna področja zaščite intelektualne lastnine, vlogo in pridobitev financiranja v inovacijsko-ustvarjalnem procesu, vzpostavljanje partnerstev, vlogo in ustanavljanje odcepljenih podjetij, ključne procese zasnove poslovnega modela, komuniciranje podjetniške ideje. Udeležba na spletni delavnici (Zoom), ki bo potekala v slovenskem jeziku, je brezplačna. Podrobnejše informacije in program se nahajajo tukaj.

 

[MOBILNOST] 

 Datum objave 23. 3. 2022

KAJ: Razpis Erasmus+ strokovna praksa v Pisi, Italija
ROK ZA PRIJAVO: /
VEČ INFO: Erasmus+ traineeships Call released by the Department of Economics and Management of the University of Pisa, in collaboration with the Centro Interuniversitario di documentazione sul Pensiero Economico Italiano (CIPEI, https://cipei.unipi.it/) offers three traineeships positions.

VEČ 

 

[DOGODEK]

 Datum objave 21. 3. 2022

KAJ: Statistični dan z raziskovalci
DATUM DOGODKA: 13. 4. 2022
VEČ INFO: Vabimo vas, da se nam pridružite na prvem Statističnem dnevu z raziskovalci. Sreda, 13. april 2022, 9.00–12.15, v obliki dogodka na Zoomu. Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca do petka, 8. aprila 2022. Predstavili vam bomo zanimive raziskovalne objave, pri katerih so bili uporabljeni tudi podatki Statističnega urada RS. Z dogodkom želimo pokazati raznolike možnosti analiz podatkov ter s tem spodbuditi uporabo in razvoj statistike tako v širši raziskovalni skupnosti kot na Statističnem uradu RS.    

 

[DOGODEK]

 Datum objave 10. 3. 2022

KAJ: Mednarodni podjetniški Lab
DATUM DOGODKA: 30.-31. 3. 2022
VEČ INFO: This workshop all about human-centered business modeling & science-based projects!We will give you an introduction into International Entrepreneurship, Business Models and Design Thinking. Get ready for an interactive workshop, where you work in small interdisciplinary teams together with a coach.You can apply as idea provider with your own project out of science or as regular participant. The workshop is designed in great cooperation with the Masaryk University in Brno (CZ).

VEČ 

 

[MOBILNOST] 

 Datum objave 10. 3. 2022

KAJ: Go Styria raziskovalna mobilnost na Univerzi v Gradcu
ROK ZA PRIJAVO: 25. 4. 2022
VEČ INFO: Go Styria is open for master and doctoral students as well as Post Docs interested in a short term research stay (max. 4 months) in the context of their master, doctoral thesis or Post-Doc research.The target region includes: Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Greece, Hungary, Kosovo, Moldova, Montenegro, North Macedonia, Romania, Serbia, Slovenia, Turkey. Candidates selected for the program will be given the opportunity for a research period at the University of Graz in order to then continue and conclude their studies / research at their home universities.

VEČ 

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave 10. 3. 2022

KAJ: Pomoč pri pripravi poslovnih načrtov, analiza trga
ROK ZA PRIJAVO: /
VEČ INFO: Podjetje TIKO PRO d.o.o. išče pomoč: Delo: Na daljavo / Obseg dela: Iščemo študente zaključnih letnikov, ker je lahko delo tudi za polni delovni čas, ali pa polovični delovni čas. Odvisno od zahtev študenta. / Način plačila: napotnica, štipendija - kasnejša možnost zaposlitev / Kaj bi se delalo: Pomoč pri pripravi poslovnih načrtov, analiza trga. 

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave 10. 3. 2022

KAJ: Deloitte - Analitik v reviziji / Revizor začetnik
ROK ZA PRIJAVO: /
VEČ INFO: Deloitte Slovenija sodi med vodilne družbe strokovnih storitevv Sloveniji -nudimostoritve revizije, davčnega, pravnega, poslovnega in finančnega svetovanja ter svetovanja na področju tveganj. Naše delo združuje svetovanje z dejanji in integriteto. Verjamemo, da lahko postanemo močnejši le, ko so močnejše naše stranke in družba. Prav zato Deloitte vlaga v izjemne ljudi različnih talentov in okolij ter jim daje moč, da dosežejo več, kot bi lahko drugje. V trenutku, ko se nam pridružiš, postaneš del Deloittove družine.

 

OGLAS

 

[NAGRADE]

 Datum objave 10. 3. 2022

KAJ: Nagrada MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih 
ROK ZA PRIJAVO: 23. marec 2022
KAJ: Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2021.  Prijavijo se lahko vsi, ki:

 • so v letu 2021 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,
 • so v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in
 • so bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

VEČ

 

[MOBILNOST] [DOGODEK]

 Datum objave 10. 3. 2022

KAJ: Poletna šola na Fakulteti za ekonomijo, poslovanje in turizem Univerze v Splitu
ROK ZA PRIJAVO: 10. 5. 2022 early bird, 22. 6. 2022 regular
VEČ INFO: Faculty of Economics, Business and Tourism, Split is proud to announce its International Summer School Programme titled “FEBT SUMMER SCHOOL 2022 IN SPLIT” taking place from 27 June 2022 to 8 July 2022. The Programme is stronger than ever knowledge wise. We are offering courses in four cutting-edge research fields: regional development, behavioural economics, microeconometrics and entrepreneurship. The best of the best experts in the field are again with us, as well as introducing many new; comming from the world’s top institutions (London School of Economics and Political Science, MIT Sloan School of Management, Paris-Saclay, Max Planck Institute, VU Amsterdam, Center for European Studies, Directorate-General for Regional Policy of the European Commission etc. just to name a few) and representing innovative start-ups and professionals (Techleapnl, Amsterdam, cLAB Ventures, Startup Campus, London, Institute of Innovative Research, Tokyo…and many more). 

VEČ 

 

[KARIERNA PRILOŽNOST]

 Datum objave 28. 2. 2022

KAJ: Enomesečna plačana praksa v Adeccu - "CEO za en mesec"
ROK ZA PRIJAVO: 18. marec 2022
VEČ INFO: Adecco ponovno odpira prijave na enomesečno plačano prakso v Adeccu, "CEO za en mesec". Enomesečna praksa bo enemu izbranemu kandidatu omogočila delovne izkušnje znotraj regije, kar pomeni, da bo lahko spoznal delovanje mednarodnega podjetja v treh državah (Slovenija, Srbija, Madžarska).   

Iščemo kandidata/ko, ki bo za en mesec prevzel/a vlogo direktorja podjetja in tako pobližje spoznal/a proces načrtovanja dela, poslovno komunikacijo in veščine poslovnih pogajanj. Kot del našega prizadevanja, da pomagamo mladim na trgu dela, Adeccov program »CEO za en mesec« ponuja kandidatom možnost, da razvijejo in pokažejo svoj vodstveni potencial in da se naučijo, kaj je potrebno, da postanejo uspešni vodje. 

VEČ

 

[DOGODEK]

 Datum objave 28. 2. 2022

KAJ: Delavnice tradicionalne kitajske medicine
ROK ZA PRIJAVO: 7. marec 2022
VEČ INFO: Konfucijeva učilnica Koper UP v sodelovanju s Konfucijevim inštitutom Ljubljana vabi na sklop delavnic tradicionalne kitajske medicine (TKM) za študente in zunanje obiskovalce. Delavnice so brezplačne in bodo potekale v angleškem jeziku. Vodila jih bo Tian Wei, učiteljica na Konfucijevem inštitutu Ljubljana. 

 DATUM KRAJ NASLOV DELAVNICE
 7. marec 2022 ob 16. uri  UP FHŠ, Levant 4  Kako se izogniti zimski depresiji z uporabo tehnik Tradicionalne kitajske medicine?
 28. marec 2022 ob 16. uri  UP FHŠ, Levant 4  Ali je rekreativni tek primeren tudi pozimi? Kateri deli telesa so pomembnejši: trup ali okončine?
 11. april 2022 ob 16. uri  UP FHŠ, Levant 4  Pet elementov in prehranjevanje
 16. maj 2022 ob 16. uri  UP FHŠ, Levant 4  Razlikovanje hrane v skladu s TKM
 6. junij 2022 ob 16. uri  UP FHŠ, Levant 4  Tri duše in 7 duhcev. Zakaj je spanje pomembno?
 13. junij 2022 ob 16. uri  UP FHŠ, Levant 4  Kako se obnašamo nežno do svojega srca?

VEČ

 

[MOBILNOST]

 Datum objave 28. 2. 2022

KAJ: Razpis za mladinskega delegata pri OZN
ROK ZA PRIJAVO: 7. 3. 2022
VEČ INFO: Mladinski svet Slovenije (MSS) je objavil razpis za novo mladinsko delegatko oz. mladinskega delegata pri OZN, ki je dostopen na spletni strani MSS.

Pripravljamo tudi informativni dan, ki bo potekal v ponedeljek, 28. februarja 2022 ob 17.00 na Zoom platformi ter na FB strani Mladinskega sveta Slovenije in je namenjen osnovni predstavitvi razpisa, predstavitvi preteklega dela aktualne mladinske delegatke pri OZN in medsebojni izmenjavi informacij glede izpolnjevanja razpisne prijavnice. Za udeležbo na informativnem dnevu se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca do 28. februarja 2022 do 16. ure.

 

[MOBILNOST] [DOGODEK]

 Datum objave 25. 2. 2022

KAJ: Student Entrepreneurship & Intership Program SEI in program Fulbright
DATUM DOGODKA: 3. 3. 2022
VEČ INFO: AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji že enajsto leto pripravlja izobraževalni program in pripravništvo Student Entrepreneurship and Internship (SEI). Gre za program, ki povezuje študij s podjetništvom, slovenskim študentom pa omogoča pridobivanje prvih delovnih izkušenj pod mentorstvom, povečane možnosti za zaposlovanje ter jim hkrati omogoča uvod v razumevanje poslovanja v gospodarstvu.

V nadaljevanju srečanja bo Špela Sušec predstavila program Fulbright, ki je namenjen slovenskim doktorskim študentom in podoktorskim raziskovalcem za gostovanje v ZDA ter ameriškim državljanom za gostovanje v Sloveniji. Predstavitev je namenjena tako doktorskim študentom kot zaposlenim, ki jih zanima študij ter raziskovanje v ZDA.

VEČ

 

[DOGODEK]

 Datum objave 28. 2. 2022

KAJ: Karierni sejem za mlade
DATUM DOGODKA: 21. 3. 2022
VEČ INFO: Celjski mladinski center in informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska vljudno vabita k udeležbi na Kariernem sejmu za mlade, ki se bo odvil v ponedeljek, 21.3.2022, z začetkom ob 10.30 uri, v dvorani Celjskega mladinskega centra. Namen dogodka je mladim predstaviti poklicne priložnosti v lokalnem okolju in širše, jih seznaniti z delovnimi mesti prihodnosti in jim tudi na tak način olajšati vstop na trg dela. 

VEČ 

 

[DOGODEK]

 Datum objave 1. 2. 2022

KAJ: Virtualni dan odprtih vrat Banke Slovenije
ROK ZA PRIJAVO: 15. februar 2022
VEČ INFO: Banka Slovenije ob 30. obletnici delovanja odpira svoja vrata. Na virtualnem dnevu odprtih vrat se bo z guvernerjem Boštjanom Vasletom pogovarjal urednik Mojih financ Jure Ugovšek, vprašanja pa lahko postavite tudi vi. Ključne naloge Banke Slovenije bodo predstavili tudi ostali člani Sveta Banke Slovenije, spoznali pa boste tudi muzej in nekatere druge prostore centralne banke. Virtualni dan odprtih vrat bo potekal v petek, 18. februarja 2022, ob 10. uri.

VEČ  PRIJAVE

 

[ŠTUDENTSKO DELO]

 Datum objave 28. 1. 2022

KAJ: Študentsko delo na ZZZS OE KOPER
ROK ZA PRIJAVO: 4. februar 2022
VEČ INFO: Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (OE KOPER) išče študenta/ko za delo v oddelku za obvezno zdravstveno zavarovanje

 • Urna postavka (neto): 6,51 €/h,
 • Delovnik: po dogovoru
 • Trajanje: dalj časa
 • Kraj dela: ZZZS OE Koper na naslovu Martinčev trg 2, Koper
 • Področje dela: Zahtevna strokovna dela v oddelku za obvezno zdravstveno zavarovanje, delo s strankami, komunikacija po telefonu in e-pošti
 • Dodatni pogoji:zaželeno je obiskovanje smeri študija pravo, uprava ali ekonomija 

Prijavo z življenjepisom in motivacijskim pismom pošljite na ziva.planinsek@zzzs.si

 

[RAZISKOVANJE]

 Datum objave 28. 1. 2022

KAJ: Razpisi za študente v sklopu Podeželske mreže mladih NEET (eng. Rural NEET youth network)
VEČ INFO: Objavljeni so razpisi za objavo člankov, raziskovanje, udeležbo na konferencah, obiske institucij za krajše raziskave, organizacijo dogodkov za širitev delovanje mreže ipd.

Za več informacij se lahko obrnete tudi na prof. dr. Štefana Bojneca.

Več info

 

[ŠTIPENDIJE]

 Datum objave 28. 1. 2022

KAJ: Štipendije za poletne tečaje nemškega jezika na Bavarskem 2022
ROK ZA PRIJAVO: 23. marec 2022
VEČ INFO:
 Štipendije za tečaje na Bavarskem vključujejo šolnino, nastanitev in prehrano ; v primeru spletnega tečaja bo tečaj krit. Študenti in mladi akademiki vseh strok s srednjim znanjem nemščine (vsaj B1 stopnja) iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije in Ukrajine se lahko prijavijo za štipendije poletnega tečaja BAYHOST. Študentje morajo ob prijavi opraviti vsaj dva cela semestra na visokošolskem zavodu in zagotoviti ustrezne ocene. Kandidati morajo imeti državljanstvo ene od upravičenih držav. Za prijave in več informacij kontaktirajte doeppe@bayhost.de.

Več info

 

[ŠTUDENTSKO DELO]

 Datum objave 28. 1. 2022

KAJ: Erasmus delovna praksa v Berlinu
ROK ZA PRIJAVO: /
VEČ INFO: "Direktorenhaus"- Muzej umetnosti in designa v Berlinu - razpisuje mednaordne strokovne delovne prakse za študente. Razpisujejo se mesta za PR, Družbena omrežja, Poslovni razvoj in strategijo, Kulturni management in Spletno urejanje.

O organizaciji  PR  Družbena omrežja  Poslovni razvoj in strategija  Kulturni management  Spletno urejanje

 

[MOBILNOST]

 Datum objave 28. 1. 2022

KAJ: Erasmus+ mobilnost v Bruslju 
ROK ZA PRIJAVO: 28. 2. 2022
VEČ INFO: "Pripenjamo vam brošuro programa "Idea & Innovation Management", ki je na voljo na Bruseljski Univerzi za uporabne znanosti in umetnost

Brošura

 

Družbena omrežja

Študenti

Kazalo