Priložnosti in izzivi

AKTUALNO  Datum objave 6. 10. 2021

KAJ: 27. Zlati boben - festival kreativnosti - 13.-15. oktober 2021
ROK ZA PRIJAVO: 12. oktober 2021
VEČ INFO: Ogled letošnjega mednarodnega festivala kreativnosti Zlati boben je brezplačen – na virtualnem odru se bo predstavilo več kot 50 govorcev iz vrst oglaševalcev priznanih mednarodnih blagovnih znamk in najboljših oglaševalskih agencij. Jeseni se vrača 27. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben, ki bo med 13. in 15. oktobrom 2021 v celoti potekal prek spleta. Letošnja edicija festivala bo s sloganom Re:Startajmo prihodnost (angleško Re:Start the Future) premišljevala, kako naj bi po izkušnji s pandemijo izgledala nova realnost v kreativnih industrijah. Osredotočila se bo na svežo ustvarjalnost, ki bo z energijo napolnila prihodnje generacije – ter ozavestila, da še vedno pripadamo isti skupnosti in dihamo kot eno. Zdaj je čas, da pritisnemo na gumb in ponovno zaženemo prihodnost! Vodilnim strokovnjakom iz celega sveta, ki bodo delili najbolj aktualne teme, lahko letos prisluhnejo vsi, saj je ogled vrhunskega programa in zaključne podelitve nagrad brezplačen. Vse, kar morate storiti, je, da se registrirate na https://engine.goldendrum.com/

Več info Spletna stran

 

AKTUALNO  Datum objave 29. 09. 2021

KAJ: Unija izziv - Nagradni natečaj v izdelavi poslovnega načrta
ROK ZA PRIJAVO: 10. oktober 2021
VEČ INFO: Na Uniji se že dolga leta trudimo, da mladim omogočimo lažji prehod iz šolskih klopi v poslovni svet, tako je naš program pripravništva vsako leto zapolnjen do zadnjega mesta, pri nas pa se je uril že marsikateri računovodja. Letos smo se tako odločili, da pripravimo še en projekt, ki pa je za študente in dijake še toliko bolj zanimiv, saj lahko sodelujejo tudi v skupinah oz. ekipah. Gre za nagradni natečaj z glavno nagrado 5.000 EUR. Podrobnosti so navedene tukaj.

Več info 

 

AKTUALNO  Datum objave 25. 8. 2021

KAJ: Štipendije Švice za študijsko leto 2022/2023
ROK ZA PRIJAVO: 1. december 2021
VEČ INFO: Švicarski državni sekretariat za izobraževanje, raziskovanje in inovacije je objavil razpis za štipendije za področje umetnosti, doktorske, post-doktorske in raziskovalne štipendije za študijsko leto 2022/2023. Več informacij lahko najdete na spletni strani sekretariata ali v povezavah dodanih spodaj. Prijavne dokumente prejmete na osebno zaprosilo na elektronski naslov Veleposlaništva Švice v Republiki Sloveniji ljubljana@eda.admin.ch

Več info Dopis Spletna stran sekretariata

 

AKTUALNO  Datum objave 24. 8. 2021

KAJ: Štipendije Nemške službe za akademsko izmenjavo DAAD
ROK ZA PRIJAVO: 15. november 2021
VEČ INFO: Nemška služba za akademsko izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije za diplomante, raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje ter visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji. Podrobne informacije o posameznih štipendijah DAAD so na voljo na spletni strani. Vprašanja v zvezi s štipendijami lahko naslovite tudi na Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov: info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00).

Več info 

 

 Datum objave 24. 8. 2021

KAJ: Delovno mesto - začetnik v reviziji M/Ž v podjetju KPMG
ROK ZA PRIJAVO: 31. avgust 2021
VEČ INFO: KPMG je mednarodna mreža visoko strokovnih svetovalnih podjetij, ki zagotavljajo revizijske, davčne in svetovalne stortve. K prijavi vabijo vse kandidate za delo na mestu "začetnik v reviziji M/Ž". Kandidatom ponujajo študentsko delo ali redno zaposlitev. Izbrani kandidati bodo z delom pričeli v septembru 2021. 

Več info 

 

 Datum objave 9. 7. 2021

KAJ: Rotman European Trading Competition - online edition - Rotman evropsko tekmovanje v trgovanju
ROK ZA PRIJAVO: 27. julij 2021
VEČ INFO: Rotman School of Management Univerze v Torontu organizira evropsko spletno tekmovanje v trgovanju. Študentje ste vabljeni k prijavi v ekipah po 4. V kolikor potrebujete mentorje, se obrnite na pr@fm-kp.si za pomoč.

Več info (.ppt, 1176KB)  SPLETNA STRAN  VIDEO PREDSTAVITEV

 

 Datum objave 9. 7. 2021

KAJ: Spletna poletna šola 2021 v Rusiji
ROK ZA PRIJAVO: 13. julij 2021
VEČ INFO: Samara National Research University vabi študente v poletne spletne šole iz različnih področij. Iz področja managementa so najbolj vidne: trajnostne poslovne strategije, Startup projektni management, Management visoke tehnologije in šola mehkih veščin. 

Več info 

 

AKTUALNO  Datum objave 9. 6. 2021

KAJ: Pripravništvo v Španiji
ROK ZA PRIJAVO: /
VEČ INFO: podjetje "Training Experience" iz Valencie študentom ponuja pooč pri pridobitvi možnosti za opravljanje pripravništva (strokovne prakse) v Španiji brez doplačila. Nekaj ponudb vam navajamo tukaj:

Pregled vseh ponudb je na voljo tukaj.

Več info 

 

 Datum objave 8. 6. 2021

KAJ: Poletna spletna Univerza 2021 - Charles Univerza v Pragi
ROK ZA PRIJAVO: 29. Avgust 2021
VEČ INFO: a new academic programme Online Summer University 2021 with the title "Europe and the (Post) COVID-19 World" will be taking place at the Institute of International Studies, Charles University Prague, Czech Republic. This online course will be launched from September 13 to September 17, 2021.

This study programme is internationally acknowledged. Successful participants will be given 2 or 4 ECTS credits, depending on their work extent. For detailed information, please see the attached flyer (pdf), our homepage https://summer-university.fsv.cuni.cz/ or our well-established Facebook page Spring and Summer Universities Prague.

Več info 

 

 Datum objave 2. 6. 2021

KAJ: Novartisov triletni razvojni program v Nabavi - Go Big in Procurement
ROK ZA PRIJAVO: 08. Junij 2021
VEČ INFO: Novartisov triletni razvojni program ponuja enkratno priložnost mladim talentom, ki želijo svojo profesionalno pot začeti in graditi v globalnem farmacevtskem okolju ter pridobiti globalne izkušnje v nabavi.

V obdobju treh let boste imeli sprva priložnost delovati na šestih različnih področjih znotraj nabave, v zadnjem letu pa se boste usmerili na izbrano področje. Celoten program dela bo prilagojen vam in vašim kariernim interesom, prav tako bo spodbujal in omogočal neprestani razvoj.

Več info 

 

 Datum objave 24. 5. 2021

KAJ: Delovno mesto Asistent (začetnik) v reviziji M/Ž
ROK ZA PRIJAVO: 07. Junij 2021
VEČ INFO: KPMG, podjetje za revidiranje v svoje vrste vabi odgovorne, zanesljive in izzivov željne začetnike, ki si želijo postati del KPMG. Pogoj za prijavo je vpis vsaj v 2. letnik podiplomskega študija ali starejši. 

Več info 

 

 Datum objave 19. 5. 2021

KAJ: Mendarodno študentsko StartUP tekmovanje - STup!2021
ROK ZA PRIJAVO: 20. Maj 2021
VEČ INFO: Dogodek bo potekal v hibridni obliki 18. in 19. junija. Zmagovalec natečaja za najboljši študentski StartUp bo avtomatsko vključen v Wilves Summit 2021 - enega od največjih dogodkov za srečanja startupov z investitorji. 

Več info 

 

 Datum objave 11. 5. 2021

KAJ: Spletni zaposlitveni sejmi
ROK ZA PRIJAVO: Varira
VEČ INFO: 

  • 20. maj 2021 - Digit'allJobs Moving Europe – ICT and Digital across EuropeVseevropski spletni zaposlitveni sejem Digit'allJobs Moving Europe, ki ga soorganizira tudi EURES Slovenija, nudi priložnosti za povezovanje iskalcev zaposlitve in delodajalcev z IT in digitalnega sektorja po vsej Evropi. Dogodek je namenjen tako strokovnjakom kot mladim diplomantom. Potekal bo v angleškem jeziku.

Drugi sejmi:

 

 Datum objave 14. 4. 2021

KAJ: DUO Korea Programme - Exchange study in Korea
ROK ZA PRIJAVO: 11. Maj 2021
VEČ INFO: Program DUO-Koreja, ki je bil ustanovljen leta 2001, sponzorira Ministrstvo za šolstvo Republike Koreje z namenom promocije izmenjave ljudi med korejskimi in evropskimi državami članicami ASEM. Program je podprl izmenjavo profesorjev, študentov in učiteljev do leta 2008, vendar se od leta 2009 osredotoča na podporo študentskim izmenjavam. V zadnjih 20 letih je štipendijo prejelo kar 1.934 profesorjev, študentov in učiteljev. V okviru programa DUO-Koreja lahko evropski študentje prejmejo finančno pomoč za tudijsko izmenjavo v Korei.

Več info  Opis programa  Smernice  Obrazec za prijavo (.doc, 108KB)

 

 Datum objave 13. 4. 2021

KAJ: Univerza v Torinu - štipendije za mednarodne študente 2021-2022
ROK ZA PRIJAVO: 28. April 2021
VEČ INFO: Univerza v Torinu financira 13 dvoletnih štipendij za podporo zaslužnim študentom. Štipendije se dodelijo mednarodnim študentom, ki se vpišejov letu 2021–2022 v prvi letnik podiplomskega študija, ki ga ponuja Univerza v Torinu.

Več info 

 

 Datum objave 13. 4. 2021

KAJ: XIV mednarodna študentska konferenca “Aktualna vprašanja logistike in razvoja dobavne verige”, NRU HSE, Moskva, Rusija
ROK ZA PRIJAVO: 12. maj 2021 (za študente brez predstavitve) in 7. maj 2021 (za študente s predstavitvijo)
VEČ INFO: Univerzitetna podiplomska poslovna šola HSE vabi študente, predavatelje in strokovnjake k udeležbi na XIV mednarodni študentski konferenci "Aktualna vprašanja logistike in razvoja dobavne verige". Študentje dodiplomskih in magistrskih programov, ki preučujejo logistiko, upravljanje dobavne verige ali operativno upravljanje, so vabljeni k predstavitvi.

Datum konference: 14. maj 2021 v spletni obliki

Več info 

 

 Datum objave 19. 3. 2021

KAJ: GO STYRIA Raziskovalna štipendija na Univerzi v Gradcu 2021/2022
ROK ZA PRIJAVO: 22. april 2021
VEČ INFO: Go Styria je štipendijski program za magistrske, doktorske in podoktorske študente, ki jih zanima kratkotrajno raziskovalno bivanje (največ 4 mesece) v okviru njihove magistrske, doktorske ali post-doktorske raziskave. Kandidati, izbrani za program, bodo imeli možnost raziskovalnega obdobja na Univerzi v Gradcu, da bi lahko nadaljevali in zaključili študij/raziskave na domačih univerzah.

Več info 

 

AKTUALNO  Datum objave 1. 3. 2021

KAJ: Natečaj za najboljša diplomska in magistrska dela na temo predsedovanja Slovenije Svetu EU 
ROK ZA PRIJAVO: 15. julij 2021
VEČ INFO: Urad Vlade RS za komuniciranje razpisuje natečaj, s katerim bo nagradil najboljša diplomska in magistrska dela na temo predsedovanja Slovenije Svetu Evropske Unije v drugi polovici leta 2021. Nagrajena bodo po tri dela s področja naravoslovja, družboslovja in umetnosti. 

Urad bo dela sprejemal do vključno 15. julija 2021, rezultati natečaja pa bodo znani predvidoma do začetka oktobra 2021. 

Več info 

 

 Datum objave 14. 01. 2021

KAJ: POPRI -  tekmovanje v podjetniških idejah 2021 
ROK ZA PRIJAVO: 09. februar 2021
VEČ INFO: Primorski tehnološki park vas vabi k oddaji poslovnih modelov za tekmovanje podjetniških idej POPRI 2021. Letošnje tekmovanje je finančno podprla Javna agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija in Ministrstvo RS za gospodarski razvoj in tehnologijo. Druga novost pa je, da bo nacionalno tekmovanje prvič postalo tudi mednarodno, in sicer v okviru slovenskega predsedovanja EUSAIR (Strategija EU za Jadransko-jonsko regijo). Maja 2021 bodo tako po modelu »POPRI« v Portorožu tekmovali dijaki in študentje iz jadransko - jonske regije. 

Več info 

 

 Datum objave 14. 01. 2021

KAJ: Prostovoljstvo na Evropskem nogometnem prvenstvu UEFA do 21 let.
ROK ZA PRIJAVO: 31. januar 2021
VEČ INFO: V Celju, se bo letos meseca marca odvijalo Evropsko nogometno prvenstvo UEFA do 21 let. Prvič doslej bo na evropskem prvenstvu sodelovalo 16 ekip iz vse Evrope. Prvenstvo bo potekalo v dveh delih, skupinski del marca 2021 na štirih različnih lokacijah po Sloveniji (Maribor, Celje, Ljubljana, Koper), zaključni boji pa med 31. majem in 6. junijem v Mariboru in Ljubljani.

Za čas prvenstva se iščejo prostovoljci! Prostovoljski program v Sloveniji pod okriljem UEFE izvaja Nogometna zveza Slovenije, s ciljem ustvariti zagnano in motivirano ekipo prostovoljcev, ki bodo pomagali na številnih organizacijskih področjih. NZS želi vsem udeležencem zagotoviti enkratno in nepozabno izkušnjo, ki bi lahko v prihodnje spodbudila še več prostovoljcev, da pomagajo pri organizaciji športnih dogodkov.

Več info 

 

 Datum objave 14. 01. 2021

KAJ: Turške štipendije za leto 2021 
ROK ZA PRIJAVO: 10. januar 2021 - 20. februar 2021
VEČ INFO: Veleposlaništvo Republike Turčije v Ljubljani Vas obvešča, da se prijave glede "Turških štipendij za leto 2021 [Türkiye Scholarships v izvirniku]" lahko vlagajo med 10. januarjem in 20. februarjem 2021 preko spletne strani www.turkiyescholarships.gov.tr
"Turške štipendije [Türkiye Scholarships v izvirniku]" so državno financirane štipendije, namenjene tujim študentom, ki želijo pridobiti izobrazbo na dodiplomskem, magistrskem ter doktorskem nivoju na najbolj prestižnih turških univerzah v akademskem letu 2021/22.

Več info Letak

 

 Datum objave 05. 01. 2021

KAJ: Priložnost za pomoč pri dogodkih v okviru predsedovanja RS Svetu Evropske unije 
ROK ZA PRIJAVO: 10. januar 2021
VEČ INFO: V Sekretariatu za koordinacijo priprav, logistične organizacije in izvedbe predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021 načrtujejo študentsko delo za opravljanje nalog oficirjev za zvezo. Oficirji za zvezo predstavljajo vmesni člen med organizatorjem dogodka in tujo delegacijo ter nudijo raznovrstno logistično podporo, ki je potrebna za kakovostno izvedbo dogodka.

Gre za dinamično, občasno delo na eno ali večdnevnih dogodkih v obdobju od okvirno 15. junija 2021 do 15. decembra 2021, ki predstavlja izjemno delovno izkušnjo v mednarodnem okolju, hkrati pa zahteva veliko mero odgovornosti, splošnega znanja in urejenosti kot tudi odlične komunikacijske, organizacijske in socialne veščine.

Več info 

 

 Datum objave 25. 11. 2020

KAJ: Sodelovanje v ''The Circulars Accelerator'' pospeševalniku 
ROK ZA PRIJAVO: 30. november 2020
VEČ INFO: Organizacija Circular Change vas vabi k sodelovanju v ''The Circulars Accelerator - initiative by Accenture'' - 6 mesečnem pospeševalniku, ki povezuje inovatorje in podjetnike z vodilnimi akterij in krožnimi strokovnjaki za prilagojeno mentorstvo, s katerm poskušajo spodbuditi krožne inovacije.

Več info 

 

 Datum objave 19. 11. 2020

KAJ: Predstavitev zaposlitvenih priložnosti in pripravništev v institucijah Evropske unije 
ROK ZA PRIJAVO: 26. november 2020

VEČ INFO: Karierni center UP organizira v petek, 27. 11. 2020 ob 11. uri spletni seminar, na katerem si boste ogledali vse možnosti zapolitve in pridobitve različnih pripravništev v institucijah Evropske unije. Prav tako bodo predstavljeni načini izbora novih sodelavcev in pripravnikov in selekcijski postopki z različnimi preverjanji, ki jih uporabljajo institucije EU. V okviru seminarja boste pridobili vse potrebne infromacije za nadaljevanje svoje karierne poti v EU.

PRIJAVA NA DOGODEK 

 

 Datum objave 3. 11. 2020

KAJ: ASEF Junior Fellows 2021 razpis 
ROK ZA PRIJAVO: 1. december 2020
VEČ INFO: Objavljen je razpis ASEF Junior Fellows 2021, ki slovenskim študentom in študentkam ponuja možnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska na prestižnih univerzah po svetu (npr. na Univerzi Harvard, Univerzi Stanford, Univerzi Princeton) pod mentorstvom slovenskega profesorja/-ice ter vključenost v nadaljnja raziskovanja in druge ASEF aktivnosti v Sloveniji ter drugod po svetu. Rok za prijavo na razpis je 1. december 2020.

Več info  PRIJAVA NA RAZPIS

 

 Datum objave 2. 11. 2020

KAJ: Razpis neodvisnih denarnih podpor Svetovne federacije znanstvenikov (Svetovni laboratorij) slovenskim doktorskim študentom in mladim doktorjem znanosti
ROK ZA PRIJAVO: 30. november 2020
VEČ INFO: 
Slovenska znanstvena fundacija razpisuje 10 štipendij za podporo raziskovalnemu delovanju slovenskim doktorskim študentom, ki zaključujejo doktorsko delo ali mladim doktorjem znanosti pri premostitvi časa med prvimi raziskovalnimi projekti.

VEČ INFO

 

 Datum objave 2. 11. 2020

KAJ: Štipendija za doktorske študente na Hertfortshire Business School
ROK ZA PRIJAVO: 13. november 2020
VEČ INFO: 
Kandidati so vabljeni na prijavo na popolnoma sofinanciran doktorski študijski program Hertfordshire Business School na Univerzi v Hertfordshire (Velika Britanija). Štipendija se ponuja za tri leta in zagotavlja neobdavčeno štipendijo (trenutno 15.285 funtov na leto) in vključuje popolno plačilo šolnine za tri leta. Na voljo pa bodo tudi dodatna sredstva za podporo raziskavam.

VEČ INFO

 

 Datum objave 2. 11. 2020

KAJ: ZOOM predstavitev štipendij Nemške službe za akademsko izmenjavo
WHEN:
5. november 2020 ob 14:00, prijavljeni kandidati bodo naknadno prejeli ZOOM povezavo

VEČ INFO

 

 Datum objave 19. 10. 2020

KAJ: Povezovanje z vodilnimi inženirji v sklopu projekta ''CTO connect''
ROK ZA PRIJAVO: 22. oktober 2020
VEČ INFO: Tehnološkegi park Ljubljana za študente in raziskovalce pripravlja posebno priložnost povezovanja z vodilnimi inženirji (CTOs) iz slovenskih mednarodnih podjetij – z naslovom »CTO connect«. To je priložnost, za kontakt/sodelovanje s tistimi podjetji, ki so v svetovni tehnološki špici, hkrati pa direktno z njihovimi vodji razvoja in vodilnimi inženirji - iz podjetij kot so Domel, Cosylab, Lek, Danfoss, Iskratel, Epilog, Duol, NiceLabel, Iskra, Acies Bio, Geneplane, Biosistemika, Elaphe… itd. Sodelujete lahko pri diplomski/magistrski nalogi ali doktorski dizertaciji, seminarski nalogi, razvoju svojih idej ipd.

Več info  PRIJAVA

 

 Datum objave 16. 10. 2020

KAJ: Erasmus+ praksa na Češkem pri podjetju Ascari s.r.o
Več info  Več info 2

 

 Datum objave 12. 10. 2020

KAJ: Sodelovanje na CLIMATHONu Ljubljana 2020
ROK ZA PRIJAVO: 26. oktober 2020
VEČ INFO: Od 11. do 13. novembra bo preko spleta in delno v živo potekal Climathon Ljubljana 2020, kjer bodo udeleženci v skupinah iskali različne inovativne rešitve za podnebne izzive. Tokrat bodo skupine rešitve iskali za mesto Ljubljana. Za prijavo in več informacij klikni gumb spodaj ali stopi v kontakt s prof. dr. Ajdo Fošner, ki bo na Climathonu nastopila v vlogi mentorice.

Več info

 

 Datum objave 06. 10. 2020

KAJ: Plačano pripravništvo v Evropskem parlamentu
ROK ZA PRIJAVO: 05. november 2020
VEČ INFO: Želite spoznati Evropski parlament in delo evropskega poslanca od blizu? Zainteresirane kandidatke in kandidate, ki vas zanima Evropska unija ter si želite pridobiti izkušnje z delom v izrazito mednarodnem okolju, vabimo k prijavi na dvomesečno pripravništvo v pisarni dr. Milana Brgleza v Evropskem parlamentu v Bruslju/Strasbourgu.

Več info

 

 Datum objave 27. 8. 2020

KAJ: Štipendije Nemške sluzbe za akademsko izmenjavo (DAAD) 20/21 - Visokošolski poletni tečaji za tuje študente v Nemčiji
ROK ZA PRIJAVO: 1. december 2020
VEČ INFO: www.funding-guide.de, Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov: info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00)

 

 Datum objave 27. 8. 2020

KAJ: Štipendije Nemške sluzbe za akademsko izmenjavo (DAAD) 20/21 - Raziskovalne štipendije - letne štipendije za študente doktorskega študija
ROK ZA PRIJAVO: 16. november 2020
VEČ INFO: www.funding-guide.de, Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov: info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00)

 

 Datum objave 27. 8. 2020

KAJ: Štipendije Nemške sluzbe za akademsko izmenjavo (DAAD) 20/21
ROK ZA PRIJAVO:
Raziskovalne štipendije - kratke štipendije za bivanja s pričetkom med junijem in novembrom: 16. november 2020
Raziskovalne štipendije - kratke štipendije za bivanja s pričetkom med decembrom in majem: 30. april 2021
VEČ INFO: www.funding-guide.de, Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov:
info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00)

Družbena omrežja

Študenti

Kazalo